Česká televize: Velikonoční kalendář od autorky Anči a Pepíka

08.04.2017 16:40

Pašijový příběh, lidové velikonoční zvyky i náboženská tradice. Tím vším provede děti hravou a zábavnou formou nový interaktivní velikonoční kalendář České televize, který se spouští na Květnou neděli.

Česká televize: Velikonoční kalendář od autorky Anči a Pepíka
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

Po velmi úspěšném Adventním kalendáři připravila ČT již po šesté na adrese decko.cz/velikonoce další multimediální projekt – Velikonoční kalendář. „Cílem je představit dětem jak světské velikonoční zvyky, tak křesťanskou podstatu svátků a její prolnutí do hudebních a výtvarných děl,“ upřesňuje kreativní producentka Centra dramaturgie nových médií Štěpánka Sunková.

Od Květné neděle až do Velikonočního pondělí budou na stránce přibývat aktivity a hry až do neděle 24. dubna. Důležitou součástí kalendáře je „Velikonoční kronika“, kde se den po dni odkrývá křesťanský pašijový příběh, na kterém se výtvarně podílela – stejně jako na zpracování kalendáře – úspěšná výtvarnice Lucie Lomová, která stojí i za populárním seriálem Anča a Pepík.

Hudební a výtvarná díla napříč žánry představuje den po dni „Velikonoční gramofon“ a „Velikonoční obrazárna“, „Velikonoční tradičník“ připomíná nejčastější velikonoční zvyky, připravena je i „Velikonoční televize“, ale také návody, recepty a virtuální posílání velikonočních přání. Grafiku her pro nejmenší navrhli výtvarníci Jitka Petrová, Dan Špaček, Lucie Dvořáková a další, hlasy propůjčili např. Tereza Bebarová, Lucie Černíková, Hana Krtičková, Marek Němec či Tomáš Juřička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…