Česká televize: Zvukový obsah ČT24 zamíří do regionů, startuje i na Spotify

04.01.2019 12:21

Zpravodajský kanál ČT24 rozšiřuje nabídku zvukového obsahu. Dosavadní platformy pro přehrávání tzv. podcastů, kterými jsou web, aplikace SoundCloud a iTunes, doplní populární Spotify. Posluchači si nově poslechnou i zprávy z regionů.

Česká televize: Zvukový obsah ČT24 zamíří do regionů, startuje i na Spotify
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Podcasty, které jsme začali publikovat letos na jaře, si velmi rychle získaly oblibu mezi posluchači, jejichž počet nadále roste. Postupně proto stále přidáváme zvukové verze dalších pořadů ČT24 či jejich vybraných částí a rozšířili jsme také počet platforem, přes které je lidem nabízíme. Zahrnout mezi podcasty obsah vznikající v regionálních studiích je logickým krokem, který nám umožní ve zvukové podobě přinášet atraktivní témata ze všech koutů země,“ říká šéfeditor webu ČT24 Aleš Měřička.

Nově si posluchači prostřednictvím zvukových záznamů poslechnou informace z českých a moravských regionů. Zpravodajské podcasty tak přinesou témata, která se obyvatel v dané lokalitě přímo dotýkají. „Regionální studia už nějakou dobu vysílají monotematické bloky na ČT24 a bylo by škoda je nevyužít pro naše podcasty. Podcasty nám umožňují využít delší rozhovory, na které v našich standardních pořadech není prostor. No a v neposlední řadě si myslím, že regiony nabízejí trochu jiná témata a naše podcasty tak vhodně doplňují nabídku centrální nebo celostátní,“ uvádí šéfredaktor regionálního zpravodajství ČT Roman Ondrůj.

S rostoucí oblibou podcastů, rozšiřuje ČT24 nejen jejich obsah, ale také platformy přenosu. Nově budou všechny záznamy dostupné také na oblíbeném Spotify. Doplní tak ty dosavadní na webu, platformě SoundCloud a iTunes, která je určená pro Apple a další zařízení se systémem iOS.

Podcasty představují snadný způsob, jak přijímat mediální obsah v případě, že zrovna není možné sledovat displej nebo obrazovku. Mluvené slovo, audio a zvukové stopy lze jednoduše poslouchat prostřednictvím chytrých telefonů, tabletů i počítače. Záznamy lze také stáhnout a poslechnout si i bez připojení k internetu. V rámci České televize produkují od jara 2016 své podcastové pořady ČT24 a ČT sport.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…