Česká televize bude hospodařit s vyrovnaným rozpočtem

17.12.2015 10:20

Rada České televize na dnešním jednání schválila rozpočet ČT na rok 2016, a to ve výši 6,952 miliardy korun. Rozpočet je o čtyři miliony nižší než v roce letošním. Nejvíce finančních prostředků podle něj Česká televize vynaloží v příštím roce na výrobu nových pořadů.

Česká televize bude hospodařit s vyrovnaným rozpočtem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Hlavní prioritou České televize bude v roce 2016 původní tvorba. Investice do ní by měly zůstat na stejné výši jako v roce 2015. Rozpočet České televize nad to počítá s pokrytím nejvýznamnějších událostí následujících dvanácti měsíců, zejména krajských a senátních voleb, ale i s vysíláním zásadních sportovních akcí, jako jsou letní olympijské hry, fotbalové Euro nebo mistrovství světa v ledním hokeji.

Součástí rozpočtu je i plánovaná dostavba televizního studia v Brně-Líšni a přesun všech provozů do nové budovy. I přes nutné mimořádné jednorázové výdaje, které v rámci stěhování studia vznikají, by nadále měly klesat provozní a režijní náklady České televize i v roce 2016.

Celkové náklady a výnosy České televize pro rok 2016 jsou plánovány ve výši 6,952 miliardy korun, z pohledu finančních toků, tedy cash-flow, počítá Česká televize v roce 2016 se stejným objemem příjmů a výdajů, a to ve výši 6,1 miliardy korun. Hlavním zdrojem financování České televize zůstanou televizní poplatky. Prodej reklamy, sponzoringu a vysílacích práv by měl v následujícím období tvořit stejně jako letos přibližně 10 % příjmů České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…