Česká televize bude vysílat olympijský hokej

19.11.2013 10:05

Skupina Nova a Česká televize uzavřely programovou dohodu, na základě které získá veřejnoprávní televize práva vysílat na volně šířených kanálech olympijský hokejový turnaj v Soči a skupina Nova převezme vysílací práva k úspěšným českým filmům.

Česká televize bude vysílat olympijský hokej
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Díky této dohodě bude Česká televize vysílat kompletní Zimní olympijské hry včetně hokejových utkání na volně dostupných kanálech ČT sport a ČT 2. Navíc poprvé v historii přinese také prémiový kanál Nova Sport svým předplatitelům vysoce kvalitní 24-hodinové vysílání všech sportů ze zimní olympiády v Soči.

Mezi Českou televizí a skupinou Nova zároveň dojde k výměně vysílacích práv k českým filmům. Nova zakoupila práva na uvedení celé řady děl, která se na jejích kanálech dosud neobjevila - mimo jiné Snowboarďáci, Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny a seriál Chalupáři.

„Tato programová spolupráce nás velmi těší. Česká televize nás oslovila s nabídkou na převzetí práv k olympijskému hokejovému turnaji a na prodej lokálně vytvořených filmů. Vzhledem k tomu, že nově získané filmy zcela zapadají do našeho programového plánu na příští rok, jsme tento návrh přivítali. Výměnou jsme České televizi prodali práva k vysílání hokejových utkání, která budou vysílána mimo hlavní sezónu z hlediska příjmů z televizní reklamy,“ vysvětlil Christoph Mainusch, generální ředitel skupiny Nova.

„Jsem rád, že k této dohodě došlo. Vedle převzetí vysílacích práv k olympiádě zahrnuje dohoda i další oblasti programové spolupráce. Máme nyní možnost nabídnout našim divákům nejen kompletní přenos všech olympijských sportů, ale i vysílání takových filmů, jako je například Občan Havel nebo Českými lvy oceněný film Jiřího Menzela Obsluhoval jsem anglického krále. Celkový náklad na pořízení práv na vysílání olympijského hokejového turnaje odpovídá našim původním očekáváním," říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Olympijské hry se budou vysílat 24 hodin denně na dvou bezplatných kanálech ČT sport a ČT2 a na placeném prémiovém kanálu Nova Sport.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…