Česká televize otevře Dům i pro televizní hvězdy

24.06.2014 21:00

Jiří Bartoška, Hynek Čermák, Jiří Langmajer, Pavel Řezníček, Bára Poláková, Jakub Kohák, to jsou jen některé hvězdy nejnovějších projektů České televize, které se během Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech představí v Domě ČT. Ten přivítá i hlavní tváře většiny ze šestnácti koprodukčních filmů České televize, které budou moci diváci ve Varech zhlédnout.

Česká televize otevře Dům i pro televizní hvězdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Česká televize přijíždí do Varů ve skvělé formě. Na všech českých filmech, které se objeví v hlavní soutěži, jsme se podíleli. To po loňském roce, kdy si pět snímků z naší koprodukce odneslo z Karlových Varů ocenění, chápu jako potvrzení jednoznačně pozitivního směru, který jsme nabrali se vznikem Filmového centra ČT. Letos se totiž na festivalu prezentujeme celkem šestnácti snímky,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Filmového zpracování se dostává ale i stále většímu počtu televizních projektů, na kterých pracujeme. Některé z těch zásadních novinek pro podzimní sezonu tohoto roku tak představíme už v Karlových Varech.“

Dům České televize na karlovarském Divadelním náměstí se stane místem, kde se budou s diváky potkávat nejen filmové, ale i televizní hvězdy, a to v neformálním a interaktivním prostředí. 8. 7. zde například budou moci návštěvníci promluvit i s Jiřím Bartoškou, a to ne v roli prezidenta festivalu, nýbrž v roli jednoho z hlavních představitelů nového seriálu České televize Neviditelní. Stejný den bude Dům ČT hostit i besedu s tvůrci k režijnímu debutu Miroslava Krobota Díra u Hanušovic, jejž Vary uvidí ve světové premiéře.

Interaktivní besedy, workshopy i talk show však začínají už první den konání festivalu. Hned 5. 7. zde například s druhou řadou seriálu Cirkus Bukowsky vystoupí Hynek Čermák s Pavlem Řezníčkem. Debaty s tvůrci a herci doplní setkání s profesionály z České televize, kteří poodkryjí zákulisí jejího fungování, například Václav Moravec.

Kavárna v Domě ČT se pak každý večer přemění v koncertní stage s výběrem z nejzajímavějších českých kapel, ILLE, Never Sol, Republic of Two či Tara fuki.

Program Domu České televize ve Varech – vybrané události

pátek 4. 7.

19:30 Koncert ILLE

sobota 5. 7.

17:00 Cirkus Bukowsky II

19:30 Koncert Republic of Two

neděle 6. 7.

13:00 Magický hlas rebelky

19:30 Koncert Never Sol

pondělí 7. 7.

17:00 Život a doba soudce A. K.

19:30 Koncert Calm Season

úterý 8. 7.

17:00 Neviditelní

19:30 Koncert Jananas

středa 9. 7.

17:00 Kmeny

19:30 Koncert Lesní zvěř

čtvrtek 10. 7.

17:00 Boj o koláč

19:30 Koncert Tara Fuki

pátek 11. 7.

13:00 Show!

19:30 Koncert Luno

sobota 12. 7.

15:00 Malá z Rybárny

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…