Česká televize slaví životní jubileum Jiřiny Bohdalové – premiérou nového filmu, divadlem, pohádkami a zábavou

02.05.2016 13:03

Premiéra filmu Každý milion dobrý, zábavný pořad s Martinem Dejdarem, dokumentární vhled do profesního i soukromého života a celá plejáda dalších snímků a pořadů, které jsou neodmyslitelně spojeny se jménem Jiřiny Bohdalové. První květnový týden bude na obrazovkách České televize patřit oslavám životního jubilea jedné z nejvýraznějších českých hereček.

Česká televize slaví životní jubileum Jiřiny Bohdalové – premiérou nového filmu, divadlem, pohádkami a zábavou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vestibul ČT

Jiřina Bohdalová oslaví narozeniny 3. května, den pětaosmdesátého jubilea ale předznamenají již víkendové pořady ČT1 - sobotní pohádka Čert a Káča podle předlohy Boženy Němcové a dokument Viktora Polesného Neobyčejné životy. V neděli pak ČT1 zahájí tematické vysílání legendární pohádkou Nesmrtelná teta. Od osmi hodin večer čeká na diváky premiéra filmu režiséra a scenáristy Zdeňka Zelenky Každý milion dobrý, ve kterém se kromě Jiřiny Bohdalové představí také Ondřej Vetchý, Viktor Preiss či Tatiana Vilhelmová.

Bohatou hereckou kariéru Jiřiny Bohdalové připomene i ČT art, a to například komedií Divadla na Vinohradech Dům na nebesích z pera dramatika a scenáristy Jiřího Hubače, nebo televizní inscenací klasické komedie Johanna Nepomuka Nestroye Talisman, ve které si s Jiřinou Bohdalovou zahrály Iva Janžurová a Jiřina Jirásková.

Tím nejlepším, co je na poli televizní zábavy spjato se jménem Jiřiny Bohdalové, provede diváky v sobotu, 7. května od 20 hodin na programu ČT1 Martin Dejdar v zábavném pořadu Dárkový koš pro Jiřinu.

Tiskové oddělení České televize

Přehled pořadů k 85. narozeninám herečky Jiřiny Bohdalové ode dneška 2. 5. 2016:

pondělí 2. května l 20:20 l ČT art

Dům na nebesích 

Populární komedie Divadla na Vinohradech z pera dramatika a scenáristy Jiřího Hubače (1984). Hrají: J. Bohdalová, M. Kopecký, J. Hanzlík, H. Maciuchová, V. Krška, M. Klásek, L. Vostrčilová, S. Bartošová. Kamera A. Nožička. Divadelní a televizní režie V. Hudeček

sobota 7. května l 20:00 l ČT1 l premiéra

Dárkový koš pro Jiřinu

Zábavný střihový pořad k narozeninám jedné z nejvýraznějších hereckých osobností. Televizní tvorba této legendární umělkyně je více než bohatá, Martin Dejdar provede diváky tím nejlepším, co archiv nabízí. Ať už scénkami s Vladimírem Dvořákem z pořadu Televarieté, anebo dalšími zábavnými vystoupeními se slavnými herci a komiky. Pořad obohatí i krátká emotivní vzpomínka na její nepřekonatelné role v televizních inscenacích, komediích a filmech.

sobota 7. května l 21:25 l ČT1

Vrásky z lásky

Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý v komedii o střetnutí dvou lidských osudů a charakterů. Herecké hvězdy v koprodukčním snímku ČT. Dále hrají: I. Trojan, L. Vlasáková, T. Medvecká, A. Geislerová, J. Jirásková, T. Vilhelmová, V. Preiss, J. Skopeček, M. Kantorková, M. Taclík, O. Navrátil, J. Somr, M. Stropnický, R. Špaček a další. Scénář M. Epstein. Kamera M. Šec. Režie J. Strach

neděle 8. května l 13:05 l ČT1

Jak se peče štěstí

Pohádka o princezně Valerii, pekaři Matějovi a čarovné růži, která hodnému pomáhá a zlého trestá (1981). Hrají: E. Jakoubková, J. Bohdalová, I. Janžurová, I. Luťanský, M. Vašinka a další. Scénář podle J. Š. Kubína napsala H. Sýkorová. Kamera V. Štinglová. Režie L. Koutná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…