Česká televize ukončí v multiplexu 1a vysílání svých HD programů

21.08.2018 17:38 | Zprávy

Česká televize vypne k 30. září terestrické vysílání ve veřejnoprávním multiplexu 1a. Souběžné vysílání programů ČT ve vysokém rozlišení, dosud volně dostupné v multiplexu 1a i v přechodové síti DVB-T2, tak po šesti měsících skončí.

Česká televize ukončí v multiplexu 1a vysílání svých HD programů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Programy v HD rozlišení tak budou od října dostupné v platformě DVB-T2 v přechodové síti 11, pokrývající 99,6 % obyvatel České republiky. Všechny programy ČT v SD rozlišení budou i nadále vysílány ve veřejném multiplexu 1 s pokrytím 99,9 %.

Pokud budou mít diváci zájem nadále bezplatně přijímat programy ČT v HD rozlišení, je třeba přejít na platformu DVB-T2. Postupné vypínání stávajícího vysílání v DVB-T začne v listopadu 2019. K příjmu signálu v DVB-T2 je třeba mít televizor či set-top-box s tunerem DVB-T2 a kodekem HEVC. Přijímače vhodné pro české vysílání DVB-T2 certifikují České Radiokomunikace a označují je kulatými zlatými nálepkami „DVB-T2 ověřeno“. Seznam certifikovaných přijímačů je k dispozici na webu www.dvbt2overeno.cz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 1 285

19:39 ČEZ číslo týdne: 1 285

1 285 pracovníků ČEZ už přispělo do mimořádné zaměstnanecké povodňové sbírky.