Česká televize v létě prostřídá pět zpravodajských postů

06.07.2022 11:19 | Tisková zpráva

V průběhu letních prázdnin obmění Česká televize síť zahraničních zpravodajů. Změny se týkají korespondentů v celkem pěti městech – ve Washingtonu, v Bruselu, v Londýně, v Bratislavě a v Berlíně. K prvním třem přesunům dojde na začátku července, další budou následovat v srpnu.

Česká televize v létě prostřídá pět zpravodajských postů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka České televize

Berlín, Brusel, Bratislava – hned ve třech městech dojde počátkem července k obměně zahraničních korespondentů. Již tento pátek nastoupí v Německu na místo Martina Jonáše, jenž se vrací zpět do Česka, Pavel Polák. Nový zpravodaj České televize se věnuje Německu dlouhodobě a je držitelem několika ocenění včetně Česko-německé novinářské ceny. Od 1. července současně dojde k přesunům na Slovensku a v Belgii. V Bratislavě vystřídá současný redaktor ČT Jan Šilhan Petra Obrovského, který následně zamíří do Belgie.

„Prožil jsem v Bratislavě skvělé tři roky, které obohatily můj profesní i osobní život. Pokrýval jsem dvoje klíčové volby, reakci na pandemii covidu-19, vyšetřování rozsáhlých kauz nebo uprchlickou vlnu v důsledku války na Ukrajině,“ bilancuje Petr Obrovský a dále uvádí: „Na přesun do Bruselu se těším a vážím si důvěry, kterou do mě Česká televize vkládá v době předsednictví. Bruselský post je mou vytouženou destinací – nikde jinde není možná taková kombinace zahraničního zpravodajství a domácí agendy. Z mapy se to nezdá, ale v mnoha ohledech je vlastně Brusel Česku blíž než Bratislava."

Současný bruselský zpravodaj Lukáš Dolanský se posléze začátkem srpna přesune do Anglie, kde vystřídá Bohumila Vostala. Ten se z Londýna přemístí do Spojených států na místo Davida Miřejovského, který se vrací zpět do Česka.

S celkem jedenácti stálými zpravodaji zastává Česká televize pozici absolutního lídra na poli zahraničního zpravodajství mezi tuzemskými médii. Kromě uvedených měst zpravuje diváky také z Istanbulu, Moskvy, Paříže, Pekingu, Tel Avivu a Varšavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…