Česká televize získala za vzdělávací projekty ocenění TOP odpovědná firma 2020

23.11.2020 20:29

Česká televize zvítězila v kategorii „Firma pomáhající okolí – Anti-COVID počin“ díky Mimořádným vzdělávacím projektům ČT pro školáky, rodiče i pedagogy, které spustila v době epidemie koronaviru.

Česká televize získala za vzdělávací projekty ocenění TOP odpovědná firma 2020
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Porota sedmnáctého ročníku prestižního ocenění TOP Odpovědná firma na nich uznala rychlost realizace, zapojení odborných organizací a učitelů i ulehčení nastalé situace. Česká televize zvítězila v konkurenci 60 společností a 125 strategií.

„Česká televize velmi rychle zareagovala na situaci zavřených škol a využila naplno své možnosti a potenciál k podpoře a rozvoji vzdělanosti a ulehčení nastalé situace. Vzdělávacími aktivitami pomohla nejen velkému množství rodičů, kteří byli nuceni ze dne na den stát se mimo jiné domácími učiteli. Velmi cením zapojení odborných organizací a učitelů, rychlou reakci a proaktivní přístup zaměstnanců ČT, možnost čerpat inspiraci a videa pro učitele i později a naprosté využití možností veřejnoprávního média,“ odůvodnila ocenění porota skládající se z pětapadesáti nezávislých osobností z akademické sféry, médií či z neziskového a komerčního sektoru.

Z důvodu celorepublikového uzavření škol během jarní epidemie covid-19 spustila Česká televize řadu mimořádných vzdělávacích projektů, aby usnadnila domácí vzdělávání žákům, rodičům i učitelům. Pouhých pět dní po vyhlášení nouzového stavu začala ČT živě vysílat pořad UčíTelka. Následovalo spuštění odpoledního pásma pořadů pro žáky druhého stupně Odpoledka a relace Škola doma s cílem pomoci studentům, kteří se připravují na přijímací zkoušky na střední školy nebo víceletá gymnázia.

V dubnu byl pak v reakci na mimořádnou situaci v předstihu před plánovaným termínem spuštěn webový portál ČT edu, který nabízí tisíce volně dostupných vzdělávacích videí pro učitele, žáky i jejich rodiče pokrývající přes třicet předmětů od biologie po zeměpis.

TOP Odpovědná firma 2020 je jediné ocenění svého druhu v České republice. Je určené firmám všech velikostí a oboru působení, zdrojem unikátních dat pro rozvoj firemních strategií a projektů i nenahraditelnou inspirací a příkladem dobré praxe v udržitelnosti a společenské odpovědnosti firem. Česká televize cenu obdržela již v roce 2016 za projekt benefičních speciálů a stala se tak vůbec prvním médiem, které ji získalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…