České Budějovice: Rocková party i Den otevřených dveří v depu dopravního podniku měly úspěch

25.05.2015 11:17

Českobudějovický dopravní podnik přispěl k oslavám 750 let města již tradičním dnem otevřených dveří s přehlídkou historických autobusů i unikátním rockovým koncertem v autobusovém depu.

České Budějovice: Rocková party i Den otevřených dveří v depu dopravního podniku měly úspěch
Foto: dpmcb.cz
Popisek: Českobudějovický dopravní podnik přispěl k oslavám 750 let města rockovým koncertem v autobusovém depu

Dopravní podnik města České Budějovice uspořádal dvě zajímavé akce, které byly jeho dalším příspěvkem k letošním oslavám 750 let města.

V pátek večer proběhla historický první rocková party v prostorech autobusového depa v Novohradské ulici s názvem „1st Rock in Depo“. V jeho průběhu se návštěvníkům představilo několik rockových kapel a velký úspěch sklidila bubenická show v podání českobudějovických Wild Sticks, která byla v industriálním prostředí velmi působivá.

Sobotní Den otevřených dveří v autobusové vozovně sliboval bohatý program pro zájemce o techniku i zábavu. I přes nepříznivé počasí, přilákal téměř dva tisce návštěvníků, kteří si jej jistě užili. Dětii dospělí si vyzkoušeli spoustu atrakcí, velký zájem byl například o ukázky práce celníků, policistů nebo hasičů, závody šlapacích motokár či dětské nafukovací atrakce.

Spanilá jízda městem

Výjimečným zážitkem byla přehlídka deseti historických autobusů a trolejbusu s nedávno zrekonstruovaným osobním přívěsem. Krásní autobusoví veteráni zavítali dvakrát během dne na českobudějovické náměstí Přemysla Otakara II., odkud ráno přivezli první návštěvníky do depa. V průběhu dne se s nimi každou půlhodinu vozila spousta lidí v rámci pravidelných jízd městem. Zlatým hřebem veteránského programu pak byla spanilá jízda všech vozů městem.

„Zájem návštěvníků o naše akce nás velmi těší a kladné ohlasy jsou pro nás odměnou i motivací, abychom v podobných projektech pokračovali a přinášeli další novinky nejen ve službách veřejné dopravy“, zhodnotil akci místopředseda představenstva českobudějovického dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…