České Budějovice: Žáci dostanou nové vybavení do škol za miliony korun

16.01.2015 17:30

V rámci projektu ROP – NUTS II Jihozápad s názvem „Rozvoj infrastruktury základního, středního a vyššího odborného školství“ uspěly i tři základní českobudějovické školy, které tak mohou počítat s významnými částkami na vybavení učeben a zlepšení komfortu. O předběžném schválení podaných projektů byly už školy informovány.

České Budějovice: Žáci dostanou nové vybavení do škol za miliony korun
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Základní škola Bezdrevská získá například senzorové sety k pokusům, hoblice do dílen i boxy s nářadím za 1,08 milionu, škola L. Kuby bude pořizovat za 1,55 milionu pomůcky k výuce chemie, což je mobiliář, interaktivní tabule a také demonstrační pracoviště. Nejvyšší částku získá Základní škola Dukelská, která má přislíbenu částku 3,197 milionu korun. Z evropské dotace tak koupí interaktivní i keramické pylonové tabule, dataprojektory, notebooky a tablety pro interaktivní výuku,“ přibližuje náměstek primátora Martin Maršík.

V těchto dnech školy očekávají návrhy smluv od poskytovatele, které stanoví poměr 85% nákladů z dotace a 15% kofinancování. „Město tak nejprve finančně podpoří všechny rozpočty škol na tento účel stoprocentně s tím, že v průběhu letošního roku jim bude 85% nákladů vráceno,“ dodává náměstek. 

reklama

autor: c-budejovice.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…