České a německé děti se sešly v Mostě. Během výtvarného setkání se i tančilo a hrálo divadlo

08.04.2015 9:41

Oblastní charita Most uspořádala ve spolupráci s německou Základní školou Vévody Heinricha Marienberg a ZUŠ výtvarnou v Mostě, Výtvarné setkání českých a německých dětí.

České a německé děti se sešly v Mostě. Během výtvarného setkání se i tančilo a hrálo divadlo
Foto: Archiv Oblastní charity Most
Popisek: České a německé děti se sešly v Mostě. Během výtvarného setkání se i tančilo a hrálo divadlo

Projekt byl jednou z akcí v rámci letošního 15. výročí založení Mostecké charity, ale i v rámci partnerství měst Most-Marienberg. Místem konání byla ZUŠ výtvarná v Mostě, kde účastníky přivítala její ředitelka Mgr. Romana Pavlíčková a prvním bodem pestrého programu byla prohlídka světové výstavy "Lidice", která je čtvrtou největší výstavou dětských kreseb na světě a do vystaveného ročníku 2014 bylo přihlášeno 77 zemí s více než 25 tisíci výkresy. Mostecká ZUŠ výtvarná je jediným místem v ČR, kde je tato unikátní výstava prezentována.

Program pokračoval v tanečním sále vystoupením tanečních tříd umělecké školy, které všechny přítomné  "dostalo do varu". V divadelním sále předvedly pak svůj program děti z Charitního nízkoprahového klubu "Sovička" a žáci německé partnerské školy. Děti se výborně bavily, nechybělo občerstvení a vzájemné obdarování, a po závěrečném divadelním představení pohádky "O Červené Karkulce" v německém jazyce, se jen nerady loučily, ale s perspektivou: "Na shledanou při společné oslavě Mezinárodního dne dětí v Marienbergu".

Akce byla zábavná i poučná a dále prohloubila toto naše úspěšné přeshraniční partnerství, které je letos již sedmileté. Zástupkyně města Marienbergu paní Eichinger nadšeně prohlásila, že příště přijede zas.

Brigita Janovská

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…