České aerolinie a airberlin dnes zahájily novou obchodní spolupráci

14.05.2016 12:44

Airberlin, druhá největší letecká společnost v Německu a České aerolinie, vlajkový dopravce České republiky dnes zahájily obchodní spolupráci na bázi vzájemného sdílení kódů.

České aerolinie a airberlin dnes zahájily novou obchodní spolupráci
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Obě společnosti díky tomu přidají do svých letových řádů nové linky a destinace. Zákazníci Českých aerolinií mohou opět využívat přímé lety mezi Prahou a Berlínem, a také denní spoje do Keflavíku na Islandu pod kódem OK. Klienti airberlinu na druhé straně získají lepší spojení mezi Německem a Českou republikou či Slovenskem.

České aerolinie přidají do letového řádu denní letecké spojení mezi Prahou a Berlínem provozované společností airberlin. Svůj OK kód budou mít ČSA také na všech spojích do Keflavíku na Islandu, které provozuje z Berlínu, Düsseldorfu i Hamburku airberlin, a které navazují na přílety ČSA z Prahy. Čeští turisté díky tomu získají v hlavní letní sezóně plynulé spojení Prahy s Keflavíkem bez nutnosti dlouhého čekání na přestup.

Společnost airberlin bude mít svůj AB kód na pěti linkách provozovaných Českými aeroliniemi – konkrétně mezi Düsseldorfem, Frankfurtem, Hamburkem a Prahou, a také mezi Prahou a Ostravou, a Prahou a Košicemi. airberlin tak bude moci nově nabízet svým zákazníkům až po dva denní přímé spoje z Düsseldorfu i Frankfurtu do Prahy, mezi Hamburkem a Prahou pak denní spojení.

„Je pro nás potěšením přivítat České aerolinie jako našeho 22. code-shareového partnera. Vzájemná spolupráce nám umožní rozšířit naši síť destinací v Evropě. airberlin tak může nabízet týdně více než 85 přímých letů mezi Německem a Prahou and nové spoje do České republiky a na Slovensko. Především nové code-shareové lety do a z Düsseldorfu posílí naši bázi na Rýnu, která může poskytnout řadu atraktivních návazných spojů po Evropě a na dálkových linkách do USA nebo do Karibiku,” uvedl Stefan Pichler, výkonný ředitel společnosti airberlin.

„Naše nová spolupráce se společností airberlin přináší německým zákazníkům především vylepšení spojení mezi Německem a Českou republikou a širší výběr destinací ve střední a východní Evropě. Přispěje k posílení obchodních pozic a nárůstu prodejů obou společností na českém i německém trhu. Současně se díky tomu vrací Berlín do sítě i obchodní nabídky ČSA,“ uvedl Jozef Sinčák, předseda představenstva Českých aerolinií.

Letenky na nové spoje jsou od dnešního dne v prodeji na webových stránkách obou společností na www.airberlin.com a www.csa.cz, prostřednictvím cestovních kanceláří a agentur nebo přes kontaktní centra obou aerolinií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…