České aerolinie otevřou letos v létě 11 nových destinací, mimo jiné Birmingham, Pisu, Záhřeb nebo Oděsu

05.04.2016 16:48

České aerolinie zahájí v letošní letní sezóně pravidelný provoz na nových linkách na Maltu, do Birminghamu, Helsinek, Pisy, Záhřebu, Skopje, Oděsy, Kaliningradu, Kazaně a Ufy.

České aerolinie otevřou letos v létě 11 nových destinací, mimo jiné Birmingham, Pisu, Záhřeb nebo Oděsu
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Novinkou letového řádu společnosti je sezónní linka mezi Rijádem a Prahou, kterou budou ČSA provozovat od začátku července do konce září. Kromě toho ČSA opět otevřou sezónní linky do Bilbaa, Porta, Liverpoolu, Linköpingu a Växjö, které zavedly loni v létě. Další nové destinace jako například Ajaccio, Alghero, Kefolinia, Rovaniemi, Oulu, Turku, Vaasa, Bergen nebo Trondheim přidají ČSA do letového řádu díky spolupráci s Travel Service, Finnairem a SAS Scandinavian Airlines. České aerolinie budou v letošní letní sezóně provozovat pravidelné linky do 47 destinací ve 23 zemích, ve spolupráci s partnery pak do více než 130 destinací ve 44 zemích.

České aerolinie v letošní letní sezóně meziročně mírně navýší svůj provoz. Společnost otevře 11 nových nebo staronových destinací v západní i východní Evropě nebo na Blízkém východě. Z tohoto důvodu posílí flotilu ČSA dva stroje. Na období hlavní letní sezóny, od května 2016 si společnost na tzv. wet-lease pronajme na šest měsíců jeden Boeing 737-400 OM-GTB a od konce dubna na dva roky rozšíří flotilu o čtvrté letadlo ATR 72-500 registrační značky OK-MFT.

Historicky první přímé letecké spojení mezi Prahou a Rijádem

Provoz na nové sezónní lince do metropole Saudské Arábie, do Rijádu, zahájí České aerolinie 5. července 2016 se dvěma zpátečními frekvencemi týdně. Spoje budou z Prahy vypravovány v úterý a v sobotu v 19:00 s příletem do Rijádu v další den v 1:55 místního času. Zpáteční spoje budou z Rijádu odlétat ve středu a v neděli v 03:30 s příletem do Prahy v 8:35. Spoje budou provozovány letadly Airbus A319, let mezi Prahou a Rijádem zabere šest hodin. Prodej letenek na novou linku do Rijádu bude zahájen v pondělí 4. dubna 2016 v celé distribuční síti.

Nové linky ČSA do západní, jižní i východní Evropy

ČSA zahájí letos v létě provoz na nových linkách na Maltu, do Birminghamu, Helsinek, Pisy, Záhřebu, Skopje, Oděsy, Kaliningradu, Kazaně a Ufy. „Na pravidelnou linku do Helsinek jsme se vrátili po necelých 5 letech již na začátku letošního března. V letní sezóně budeme mít mezi Prahou a Helsinkami denní spojení. Díky rozšíření spolupráce s našim partnerem, společností Finnair, můžeme společně našim klientům nabídnout až 3 denní spoje do/z Helsinek a další navazující lety ve Finsku, například do Rovaniemi, Oulu, Turku nebo Vaasy, které budeme mít v nabídce také v on-line prodeji na našich webových stránkách,“ řekl Ján Tóth, ředitel Českých aerolinií pro Obchod a marketing.

Do Birminghamu, Helsinek, Záhřebu, Skopje, Kaliningradu, Kazaně a Ufy plánují ČSA celoroční provoz. První lety do nových destinací společnost vypraví ve druhé polovině dubna kromě Helsinek, kde byl provoz zahájen již 3. března 2016. V průběhu května a června budou ČSA na některých linkách přidávat další frekvence dle aktuálního vývoje poptávky. Do Birminghamu budou ČSA vypravovat až 5 zpátečních letů týdně, do Záhřebu 4, do Skopje 3, do Kaliningradu, Kazaně a Ufy po 2 týdenních frekvencích. Kromě toho letos v létě ČSA otevřou nové sezónní linky na Maltu, do italské Pisy a ukrajinské Oděsy. Spoje do těchto destinací budou v provozu v hlavní letní sezóně, na Maltu od 11. června se 2 týdenními frekvencemi, do Pisy od 3. května až 3x týdně a do Oděsy od 27. dubna také 3x týdně.

Z loňských nových destinací, které se osvědčily, budou ČSA letos v létě provozovat pravidelné sezónní spoje do Bilbaa, Porta, Liverpoolu, švédského Linköpingu a Växjö a celoroční linky do Benátek, Billundu a Boloně. „Ve srovnání s loňským létem chystáme posílení spojů do Itálie. Do Benátek a Boloně, což byly novinky loňské sezóny, budou ČSA létat denně, přidáváme frekvence i na linkách do Milána a Říma. Rovněž posilujeme spojení do Kyjeva. Přidáváme do letového řádu přímé spoje mezi Prahou a Kyjevem, a navíc v provozu zůstává i linka mezi Košicemi a Kyjevem, kterou jsme otevřeli loni v květnu, a která se na trhu úspěšně etablovala,“ doplnil Ján Tóth

Více spojů a destinací díky spolupráci s partnerskými leteckými společnostmi

O více než desítku nových destinací se rozšíří letošní letní letový řád ČSA díky spolupráci s partnerskými leteckými společnostmi. ČSA tak budou díky tomu nově nabízet v celé distribuční sítí, včetně vlastních webových stránek, spoje do Rovaniemi, Oulu, Turku, Vaasy ve Finsku, Bergenu, Trondheimu nebo Stavangeru v Norsku, do letového řádu ČSA bude opět zařazeno také 7 destinací v Japonsku. ČSA rozšíří také spolupráci se svým tradičním partnerem, společností Travel Service o nové destinace Ajaccio, Alghero nebo Kefalonia

Letní letový řád platí do 29. října 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…