České aerolinie představují novou podobu cateringu z dílny Zátiší Group

17.05.2014 10:19 | Zprávy

Komplexní gastronomickou proměnu palubního občerstvení přichystaly pro své klienty České aerolinie. Novou koncepci dostalo menu v cestovní třídě Business, jehož podobu na klíč pro České aerolinie vymysleli a sestavili šéfkuchaři pražských restaurací a cateringu skupiny Zátiší Group. Již od 1. června 2014 si cestující směřující například do Soulu budou moci pochutnat na takových specialitách jako je dýňová polévka či perlička se smetanovou hříbkovou omáčkou a gnocchi apod. Novou tvář dostalo také občerstvení servírované v cestovní třídě Economy.

České aerolinie představují novou podobu cateringu z dílny Zátiší Group
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Trojice šéfkuchařů Zátiší Marek Purkart, Corporate Catering Fresh &Tasty, Jan Bureš, Zátiší Catering a Palác Žofín a Marek Šáda, restaurace Mlýnec jsou podepsáni pod recepty všech jídel, které budou České aerolinie nově servírovat ve třídě Business na všech svých pravidelných linkách. „Pro vytvoření konceptu menu pro business class jsme se inspirovali nejúspěšnějšími recepturami z našich restaurací a cateringových akcí, které byly upraveny tak, aby výborně chutnaly a zároveň se daly pohodlně konzumovat i na palubě letadla,“ shodují se šéfkuchaři. Příprava nového konceptu občerstvení v třídě Business započala již na sklonku minulého roku. Vylaďování téměř 45 receptur zabralo několik měsíců a jeho součástí byla také řada společných ochutnávek. Tento měsíc probíhá zaškolení kuchařů Skyport Catering, kteří budou nové menu na paluby letadel Českých aerolinií připravovat.

Nový jídelníček je navržený tak, aby odpovídal nejen denní době, ale také mezinárodní skladbě cestujících a jejich chuťovým preferencím. Například na dálkové lince do Soulu si budou moci vybírat ze tří hlavních jídel. Kromě zmiňované perličky také vepřovou panenku s hořčičnou omáčkou nebo národní korejské jídlo bibimbap. Na linkách společnosti do Ruské federace a střední Asie budou dle denní doby servírovány například kuřecí makhani s rýží a lilkovou masalou, zapečený quiche se šunkou a sýrem, domácím chlebem a rajčaty nebo telecí květová špička se svíčkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem či grilovaný losos s bramborovou kaší a jarní cibulkou a šafránovou omáčkou.

Na linkách společnosti vypravovaných do západní Evropy budou České aerolinie historicky poprvé nabízet ve třídě Business občerstvení na klíč připravené vyhlášenými českými kuchaři. Na linkách do Madridu, Barcelony, Paříže či Kodaně a dalších si cestující budou moci pochutnat například na tramezzini se šunkou a sýrem nebo kuřecím masem
a zeleninou či pollo tonnato s tuňákovou majonézou.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Markéta Šichtařová byl položen dotaz

Jak je to doopravdy?

Dobrý den, znám vás jako ekonomku. Teď kandidujete na kandidátce SPD. Zajímá mě tak, zda souhlasíte s tím, co SPD tvrdí o Ukrajincích, že jako Češi chudneme na tom, že poskytujeme pomoc a azyl? Nebo kde je problém, proč je naše životní úroveň podprůměrná? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zdravotnictví: Výskyt svrabu v ČR narůstá

22:08 Ministerstvo zdravotnictví: Výskyt svrabu v ČR narůstá

Od začátku roku do 30. června 2025 bylo v České republice zaznamenáno 5021 případů svrabu.