České aerolinie přidají do letového řádu spoje do Göteborgu

26.07.2014 9:11

Od poloviny letošního září zahájí České aerolinie pravidelný provoz na lince do Göteborgu, druhého největšího města ve Švédsku. Nové spoje budou navazovat na lety mezi Prahou a Hamburkem. Linka bude operována šestkrát týdně letouny ATR 72. Prodej letenek byl zahájen v úterý.

České aerolinie přidají do letového řádu spoje do Göteborgu
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Díky zavedení nových spojů do Göteborgu navzájem propojí České aerolinie metropoli jižního Švédska s Hamburkem i Prahou podle vzoru pravidelné linky Praha – Bratislava – Košice. Linku do Göteborgu budou České aerolinie operovat s mezipřistáním v Hamburku. Cestující z Prahy do či ze Švédska nebudou muset z letadla vystupovat. Po 25 minutách, během kterých budou odbaveni vystupující pasažéři a noví klienti včetně zavazadel a carga, bude spoj pokračovat na druhém úseku do Göteborgu či do Prahy.

„Mezi Göteborgem a Hamburkem neexistuje přímé letecké spojení, i když potenciál a poptávka po této službě na švédském i německém trhu je. Proto jsme se po pečlivých obchodních analýzách rozhodli přidat ke stávající lince mezi Prahou a Hamburkem další dva produkty: pravidelné lety mezi Göteborgem a Hamburkem, a také spojení mezi Prahou a Göteborgem,“ uvedl Jozef Sinčák, místopředseda představenstva Českých aerolinií odpovědný za obchod a marketing.

Letový řád nové linky, tj. odlet z Göteborgu do Hamburku ráno a v ten samý den večer zpět, je nastaven tak, aby vyhovoval převažujícímu toku cestujících, zejména obchodních, nebo i turistům směřujícím na návštěvu či nákupy do severoněmecké metropole. To samé platí o novém letovém řádu mezi Hamburkem a Prahou. Odlety z Prahy do Hamburku jsou nově naplánovány od 15. září 2014 na každý den v 17:40 kromě soboty, odlety z Hamburku do Göteborgu v 19:40 s příletem do Švédska ve 21:10. V Göteborgu budou letadla Českých aerolinií nocovat a druhý den se v 7:15 vydají na trať do Hamburku, kde budou přistávat v 8:50. Odlety do Prahy jsou naplánovány na 9:15 s příletem na Letiště Václava Havla Praha v 10:50. Stejný letový řád na lince Českých aerolinií do Hamburku a Göteborgu bude platný v nadcházející zimní sezóně 2014/2015.

Také na lince do Göteborgu zavedou České aerolinie strukturu jednosměrných tarifů, která je již například uplatňována na spojích mezi Stockholmem a Prahou. Díky tomu cestující mohou jednoduše a výhodně kombinovat jednosměrné letenky na obou linkách, což jim například bez zbytečných komplikací umožňuje naplánovat pobyt či prodloužený víkend v obou největších švédských městech, Göteborgu i Stockholmu, bez nutnosti vracet se do bodu příletu.

Letenky na spoje do Göteborgu bude možné zakoupit od dnešního dne ve všech distribučních místech Českých aerolinií a jejich partnerů, tj. na webových stránkách společnosti na www.csa.cz, na Kontaktním centru a prodejních kancelářích společnosti, ale také v síti cestovních kanceláří, agentur a prodejců letenek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…