České aerolinie rozšiřují služby o možnost výběru sedadla, upgrade menu a řadu dalších

23.08.2014 20:20

Nové doplňkové služby, například přednostní výběr a rezervace oblíbeného sedadla, upgrade menu v cestovní třídě Economy či vstup do salonků na Letišti Václava Havla v Praze, uvádějí v těchto dnech do provozu České aerolinie.

České aerolinie rozšiřují služby o možnost výběru sedadla, upgrade menu a řadu dalších
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Řada dalších stávajících služeb, jako jsou přeprava nadlimitních zavazadel, přeprava zvířat nebo nedoprovázené dítě, prošly mnohými inovacemi, včetně sjednocení cen. Cestující si je budou moci v první fázi objednat na kontaktním centru nebo v síti obchodních kanceláří Českých aerolinií a generálních prodejních agentů společnosti v tuzemsku i zahraničí. V září přibyde možnost jejich nákupu prostřednictvím cestovních kanceláří a prodejců letenek a od zimní sezóny 2014/2015 také přes webové stránky Českých aerolinií.

„Zavádění nových doplňkových služeb, rozšiřování či inovace stávajících, je v leteckém byznysu dlouhodobý trend. V nedávné době k němu přistoupila i řada evropských leteckých dopravců, včetně těch síťových. Doplňkové služby, tak jak je zavádí České aerolinie, znamenají obohacení a zpestření stávající produktové nabídky. Dávají našim cestujícím možnost výběru, více variant, jak si zpříjemnit cestování letadlem, ale také jak jej i naplno využít,“ uvedl Stanislav Zeman, ředitel Českých aerolinií pro Obchod a marketing a dodal: „Jejich zavedení u Českých aerolinií v žádném případě neznamená zpoplatnění těch služeb, které byly doposud bezplatné.“

Jednou z nových doplňkových služeb, které České aerolinie v těchto dnech zavádějí na svých linkách operovaných proudovými letadly, je výběr konkrétního sedadla současně s koupí letenky. Cestující si nově mohou s velkým předstihem před odletem zajistit pohodlnější nebo oblíbené místo například v řadě u nouzových východů nebo sedadlo u okna či uličky v přední části letadla. Za přednostní výběr sedadla u nouzových východů na evropských spojích cestující uhradí 390 Kč nebo 15 eur, na dálkových pak 780 Kč nebo 30 eur. Rezervace místa u okna nebo u uličky pak přijde na 140 Kč nebo 5 eur. Cestující v třídě Economy s flexibilní letenkou z produktové skupiny Flexi si své místo v letadle mohou vybírat bez omezení a bezplatně. Tuto doplňkovou službu, stejně jako i některé další, nelze kombinovat se zlevněnými letenkami z produktové třídy Promo.

Dopřát si Business menu lze nově na palubě Českých aerolinií i v třídě Economy

České aerolinie od dnešního dne umožňují pasažérům v třídě Economy na linkách operovaných ČSA objednat si kompletní Business menu, které je podáváno v danou denní dobu na příslušném letu. Upgrade na Business menu lze zakoupit současně s letenkou bez ohledu na tarif, nejpozději však 24 hodin před odletem. Tuto službu budou České aerolinie poskytovat na většině spojů operovaných proudovými letadly. Postupně by se měla rozšířit na všechny linky, na které jsou nasazovány stroje typu Airbus. Na spojích operovaných letadly ATR tato služba není poskytována. Cena upgrade v případě studené verze kompletního Business menu je 270 Kč nebo 10 EUR. Kterékoliv teplé Business menu lze pořídit za jednotnou cenu 390 Kč nebo 15 eur. Všechna jídla, která České aerolinie servírují v třídě Business, jsou navržena vyhlášenými šéfkuchaři restaurací a cateringu Zátiší Group. Novou koncepci občerstvení v Business třídě zavedly České aerolinie na všech svých linkách letos od 1. června.

Výhodnější přeprava nestandardních zavazadel a sportovního vybavení

Současně se zavedením balíčku nových doplňkových služeb České aerolinie inovovaly, sjednotily a zlevnily řadu těch stávajících, např. přepravu nestandardních či přespočetných zavazadel. Každý cestující s letenkou OK si může na linkách operovaných Českými aeroliniemi bezplatně odbavit minimálně jeden kus zapsaného zavazadla o maximální celkové váze 23 kg. Cestující v třídě Economy s tarify Flexi, v Business třídě nebo držitelé Stříbrné a vyšší karty věrnostního programu OK Plus Českých aerolinií, si mohou bezplatně odbavit i další kus zapsaného zavazadla. České aerolinie svým klientům umožňují také bezplatnou přepravu golfového bagu nebo lyžařského vybavení o maximální váze do 15 kg. Sportovní vybavení splňující tyto váhové a rozměrové limity není započítáváno do celkového počtu odbavovaných zavazadel.

Nadváhu zapsaného zavazadla v rozpětí 23 až 32 kg, další kufr či tašku do 23 kg, golfový bag či lyžařské vybavení nad 15 kg si mohou cestující Českých aerolinií nově odbavit výhodněji až o 10 eur nebo o ekvivalent v místní měně. Kteroukoliv ze zmiňovaných čtyř služeb lze objednat za 1700 Kč nebo 60 eur v případě vnitroevropských linek operovaných Českými aeroliniemi a 2100 Kč nebo 75 eur v případě spojů ČSA mezi Evropou a Asií či Blízkým východem (např. do Almaty, Soulu nebo Taškentu). Nově lze rezervovat a zakoupit i přepravu přespočetného zapsaného zavazadla s nadváhou 23 až 32 kg. Kompletní ceník nových doplňkových služeb je k dispozici na webových stránkách Českých aerolinií na www.csa.cz.

Nové kategorie pro přepravu zvířat

Vzhledem k rostoucímu zájmu o leteckou přepravu zvířat připravily České aerolinie pro majitele domácích mazlíčků celou řadu novinek. Tou nejzásadnější je zavedení dalších váhových kategorií a jejich odstupňování tak, aby byly výhodné pro větší spektrum živočichů. České aerolinie od srpna 2014 umožňují přepravu zvířat v kabině pro cestující spolu s pasažérem nebo jako zapsané zavazadlo ve čtyřech nových váhových kategoriích. V kabině pro cestující lze přepravovat psa, kočku, králíka nebo činčilu, přičemž celková váha zvířete a odpovídající schrány nesmí přesahovat 8 kg. Větší, těžší nebo jiné druhy lze přepravovat v cargo prostoru jako zapsané zavazadlo v těchto kategoriích: malá zvířata do 23 kg včetně schrány, střední od 23 kg do 32 kg, velká od 32 kg do 50 kg a extra velká zvířata o váze převyšující 50 kg včetně schrány. Celkový poplatek za přepravu malého mazlíčka v kabině pro cestující nebo jako zapsané zavazadlo činí 1700 Kč nebo 60 eur v případě vnitroevropských linek operovaných Českými aeroliniemi a 2100 Kč nebo 75 eur v případě spojů ČSA mezi Evropou a Asií. Cena za přepravu většího zvířete se navyšuje o 1700 Kč nebo 60 eur v každé další hmotnostní kategorii na evropských spojích, resp. 2100 Kč nebo 75 eur na letech směrujících do/z Asie. Přeprava zvířete podléhá schválení dopravcem, proto je nutné ji objednat předem, ideálně hned s koupí letenky, nejpozději však 24 hodin před odletem.

České aerolinie jako vlajkový letecký dopravce České republiky zajišťují spojení z Prahy, a také přes Prahu do významných destinací v Evropě, Zakavkazsku či Asii. Ve spolupráci se svými partnery nabízí v letní sezóně 2014 spojení do celkem 124 destinací v 50 zemích světa.

České aerolinie jsou od července 2012 součástí skupiny Český aeroholding, který je majoritním akcionářem společnosti. Novým strategickým partnerem a akcionářem Českých aerolinií se v roce 2013 stala společnost Korean Air, jeden z největších a nejvýznamnějších světových leteckých dopravců.

Od roku 2001 jsou České aerolinie členem letecké aliance SkyTeam. Dvacet členů aliance ročně přepraví 588 milionů cestujících, kteří mohou denně využít více než 15 700 letů do 1064 destinací ve 178 zemích světa. www.skyteam.com / www.facebook.com/skyteam / www.youtube.com/user/skyteam

České aerolinie jsou držiteli certifikátu podle standardu ISO 14001 (ochrana životního prostředí) a certifikátu podle požadavků IOSA (IATA Operational Safety Audit) představujících nejpokročilejší bezpečnostní standardy v letecké dopravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…