České dny v Číně vyvrcholí Local Leaders Meetingem

08.06.2016 9:11

Zahraniční zastoupení agentury CzechTourism v Číně se v letošním roce opět zapojila do série akcí s názvem Czech Days, které probíhají do poloviny června v regionu Bohai. Česká republika se v jejich rámci prezentuje jako atraktivní turistická destinace pro čínské turisty.

České dny v Číně vyvrcholí Local Leaders Meetingem
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová zahájila v polovině května sérii akcí Czech Days in Bohai, které jsou zaměřeny na propagaci cestovního ruchu. Kromě účasti na mezinárodní konferenci „First World Conference on Tourism for Development“ otevřela ministryně také největší veletrh cestovního ruchu v severní Číně Beijing International Tourism Expo BITE 2016.

„Úspěšná prezentace České republiky dále pokračovala na akci Czech Beer and Tourism Festival v městě Tianjin. Ochutnávky české kuchyně a open air koncert doplnil také networkingový program pro místní cestovní kanceláře a touroperátory,“ doplňuje Noemi Benešová, ředitelka zahraničního zastoupení v Pekingu.

„Město Tianjin má velký potenciál pro odchozí cestovní ruch, je též spádovou oblastí pro přímý let společnosti Hainan Airlines mezi Pekingem a Prahou. Chceme docílit bližší spolupráci mezi lokálními turistickými úřady,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Sérií akcí Czech Days in Bohai Region slavnostně ukončí v polovině června 2016 akce 16+1 Local Leaders Meeting v Tangshan, v provincii Hebei. Ten bude doplněn velkou expozicí Česká republika – země příběhů, účast na akci přislíbil premiér České republiky Bohuslav Sobotka a obchodní delegace České republiky.

„Letošní Czech Days se konají v provincii Bohai, která je ekonomicky nejsilnějším regionem severní Číny s metropolí Peking a přístavní megapolí Tianjin. To společně s přímým leteckým spojením vytváří potenciál pro posílení příjezdového cestovního ruchu do České republiky,“ vysvětluje výběr regionu Noemi Benešová, ředitelka zahraničního zastoupení Peking

Projekt „Czech Days“

Základní rámec Českých dní a logo akce vytvořila Smíšená česko-čínská komora vzájemné spolupráce společně s Velvyslanectvím České republiky v Pekingu na přelomu let 2014/2015. První Czech Days úspěšně proběhly v roce 2015 a projekty pod jeho hlavičkou byly realizovány v Šanghaji, provinciích Zhejiang, Jiangsu a Hebei. V letošním roce vizuál akce doplnilo i destinační motto České republiky agentury CzechTourism: Česká republika – země příběhů.

Czech Days jsou zaměřeny na služby, cestovní ruch a potravinářství. Jednou z plánovaných akcí byl například Food Festival se specializovanými gastrosemináři.

Akci letos podpořil a zahájil ministr zemědělství Marian Jurečka. Česká republika představila vedle tradičních nápojů piva a vína například minerální vody, mléčné a masové produkty, se kterými se chystá vstoupit na čínský trh. Česká republika se dále bude prezentovat na mezinárodním veletrhu služeb CIFTIS 2016 China International Fair for Trade in Services. Veletrhu se zúčastní desítka českých firem z finančního sektoru, z oboru nanotechnologií, ochrany životního prostředí a cestovního ruchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…