České dráhy: Dopravně vzdělávací institut vede Blanka Havelková

02.07.2016 15:39

Do čela DVI, který poskytuje služby především v oblasti železničního vzdělávání, byla v červnu zvolena Blanka Havelková, která doposud vedla oddělení vzdělávání ve společnosti České dráhy, a.s., a s DVI úzce spolupracovala. Ve funkci nahradí Jana Bittera.

České dráhy: Dopravně vzdělávací institut vede Blanka Havelková
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Dopravní vzdělávací institut je dceřinou společností Českých drah. Celorepublikovou působnost zabezpečuje téměř 100 kmenových zaměstnanců a vedle toho disponuje institut širokou sítí externích lektorů. „Firma se věnuje hlavně výuce a vzdělávání dopravních odborníků, a to nejen železničních,“ popisuje činnost institutu nová předsedkyně Představenstva DVI, a.s., Blanka Havelková. Mezi její hlavní priority bude patřit rozvoj spolupráce s externími partnery, rozšíření produktového portfolia a důraz na kvalitu výuky a lektorů. „Logicky největším odběratelem našich služeb jsou firmy Skupiny České dráhy a SŽDC. Postupně se však zvyšuje podíl externích zákazníků, což bych ráda dál rozvíjela. Aktuálně tvoří externí zákazníci asi čtvrtinu. Potenciál vidím ve spuštění nových programů, například zaměřených na prozákaznický přístup, manažerské vzdělávání a samozřejmě také vzdělávání jazykové. Zajímat se budu také o realizaci rekvalifikačních kurzů pro Úřady práce a projekty financované Evropskou unií,“ dodává.

Blanka Havelková je jednou z manažerek, které se nedávno zapojily do projektu Britské obchodní komory v České republice „Equilibrium 2016“, který si klade za cíl zvýšit počet žen ve vyšším managementu a představenstvech společností. „Když jsem přišel do Českých drah, postřehl jsem, že ve vedoucích manažerských pozicích ve Skupině působí málo žen. Ženský element přitom může být při řízení podniku velmi inspirativní. I když samozřejmě chápu, že samotná povaha našeho podnikání není pro 'něžné pohlaví' příliš atraktivní, rozhodl jsem se to změnit. Dohodnul jsem proto s ředitelkou Britské obchodní komory Marcelou Roche účast vybraných pracovnic generálního ředitelství v projektu Equilibrium 2016 a jsem rád, že Blanka Havelková našla odvahu a čas se svému kariérnímu růstu tímto způsobem systematicky věnovat,“ řekl k zapojení manažerek Českých drah, a.s., jejich předseda a generální ředitel Pavel Krtek.

Blanka Havelková vystudovala Filozofickou fakultu UK v oboru pedagogika. Pracovala ve Výzkumném ústavu pedagogickém, působila jako lektorka a podílela se na řadě úspěšných projektů v oblasti řízení lidských zdrojů a osobního rozvoje. Ve funkci vedoucí oddělení vzdělávání ve společnosti ČD, a.s., byla 7 let.  Působila také v dozorčích radách společností ČD travel, s.r.o., a Dopravní vzdělávací institut, a.s. Ve svém volném čase nejraději sportuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…