České dráhy: Historický vlak vyrazí tuto sobotu na Kácovskou pouť

16.08.2018 21:11

Tuto sobotu 18. srpna vypraví České dráhy historický vlak z Prahy-Braníka na tradiční Kácovskou pouť. Soupravu sestavenou z historických vozů „Rybáků“ a bufetového vozu poveze motorová lokomotiva 749.008 „Bardotka“.

České dráhy: Historický vlak vyrazí tuto sobotu na Kácovskou pouť
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Ta nahradí původně plánovanou parní lokomotivu „Velký Bejček“, která vzhledem k aktuálnímu horkému a suchému počasí a možnému riziku vzniku požáru podél trati nemůže vyjet. Kromě samotné Kácovské pouti můžou cestující navštívit třeba také klášter a sklářskou huť v Sázavě nebo hrad Český Šternberk.

Historický vlak bude odjíždět tuto sobotu v 8:32 z Prahy-Braníka a v Praze do něho půjde přistoupit také ve Vršovicích, na hlavním nádraží, v Libni, Hostivaři a Uhříněvsi. Dále bude pokračovat přes Říčany, Čerčany, Sázavu a Český Šternberk a do cílové stanice Kácov přijede ve 13:10. Na zpáteční cestu z Kácova se vlak vydá v 16:53 a v tomto směru zastaví v Praze v Uhříněvsi, Hostivaři, Strašnicích a Vršovicích, kde bude v 19:38 končit.

Cestující, kteří se vlakem vypraví na výlet, si můžou naplánovat návštěvu několika zajímavých míst. V Sázavě si budou moci prohlédnout zdejší klášter, ale také sklářskou huť František. V Českém Šternberku bude pro cestující z historického vlaku zajištěna přednostní prohlídka hradu (začátek ve 14:00) a v Kácově bude celý víkend probíhat pouť s lidovou zábavou, řadou atrakcí, prodejními stánky a občerstvením. Kromě toho tu bude možné navštívit také Muzeum malé techniky, kde si návštěvníci prohlédnou 70 motocyklů české a slovenské výroby, krystalové přijímače, měřicí přístroje a další exponáty.


*) Vlak staví pouze pro výstup cestujících

Během Kácovské pouti 18. a 19. srpna bude z bezpečnostních důvodů pro veškerou dopravu uzavřena silnice v Kácově na náměstí. V souvislosti s tím bude v sobotu a neděli 18. a 19. srpna upraven dlouhodobě platný výlukový jízdní řád na trati 212. Náhradní autobusy, zajišťující spojení mezi Kácovem a Zručí nad Sázavou, pojedou o tomto víkendu jako základní linka odklonem, a to přímo bez zastavení v nácestných zastávkách. K obsluze zastávek Kácov zast., Střechov n. S., Čížov, Chabeřice a Zruč n. S. zast. bude zřízena doplňková linka, která pojede podle zvláštního jízdního řádu. Detaily jsou ve výlukovém jízdním řádu ZDE.


*) Základní jízdné, ze kterého se poskytují slevy a doplatky pro cestující s průkazem ZTP, žáky a psy. Ostatní ceny jsou obchodní nabídky a neplatí k nim žádné další slevy ani tarifní výhody.

Jízdní doklady na historický vlak se prodávají ve stanicích Praha-Braník a Praha Masarykovo nádraží. Při nákupu jízdního dokladu v předprodeji, obdrží cestující místenku zdarma. V den jízdy bude také možnost si jízdní doklady zakoupit přímo ve vlaku u průvodčího.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…