České dráhy: Mikulášským parním vlakem z Brna do Oslavan

19.11.2019 22:01

V sobotu 30. listopadu vypraví České dráhy historický mikulášský vlak. Ze stanice Brno dolní nádraží vyrazí souprava do Oslavan, kde bude na tamním zámku pro návštěvníky připravený bohatý program – děti se mohou těšit na čertovské úkoly, nebude chybět tradiční jarmark nebo výstava betlémů. Cestující poveze parní lokomotiva „Skaličák“ z roku 1948.

České dráhy: Mikulášským parním vlakem z Brna do Oslavan
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Z brněnského dolního nádraží vyrazí historický vlak krátce po 14. hodině. Za parní lokomotivou 433.001 „Skaličák“ budou zařazené historické vozy ze 40. a 50. let. Uprostřed vlaku bude bufetový vůz, kde si cestující mohou zakoupit kromě suvenýrů také teplé a studené nápoje. Součástí soupravy bude také služební vůz pro přepravu kočárků.

Na oslavanském zámku se bude konat tradiční jarmark s vánoční atmosférou, zabijačkou, medovinou a svařákem. V zámecké kapli proběhne výstava betlémů.

Na zpáteční jízdu se vlak vydá v 17:50 a do stanice Brno dolní nádraží dorazí krátce před 19. hodinou.

Zpáteční jízdenka pro dospělého přijde na 280 Kč, za dítě ve věku 6 až 15 let zaplatí účastníci 140 Kč, za dítě do 6 let 70 Kč. Jízdenky platí pouze ve spojení s bezplatnou místenkou (pro dvě děti do 6 let platí jedna místenka). Přeprava kočárků ve služebním voze je zdarma.

Mikulášský vlak

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…