České dráhy: Motoráky za krásami Lednice nebo s kolem do Znojma a Šatova

12.05.2016 20:36

I letos vyjíždí tradiční historický motorový vůz Hurvínek z Břeclavi do Lednice. Nostalgickým vlakem se může každý vydat o víkendech a svátcích za krásami Lednicko-valtického areálu, a to až do 28. září.

České dráhy: Motoráky za krásami Lednice nebo s kolem do Znojma a Šatova
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Poslední víkendy v měsíci, 28. května, 25. června, 30. července, 27. srpna a 24. září, Hurvínka nahradí v rámci „Lednického parního léta“ parní lokomotiva „Skaličák“ s historickými vozy „rybáky“. Milovníci cykloturistiky můžou vyrazit na jih Moravy cyklovlakem Expres Pálava–Podyjí, letos rozšířil národní dopravce nabídku, ve zkrácené trase jede i v neděli a o svátcích.

Historické vlaky odjíždějí z Břeclavi vždy v 9:10, 11:10, 13:10 a 15:10 hod. Zpět z Lednice pak jedou v 10:20, 12:20, 14:20 a 16:20. Mezi Břeclaví a Lednicí zastavují vlaky ve všech stanicích i zastávkách. Do parního vlaku je na zastávkách Poštorná, Charvátská Nová Ves a Lednice rybníky povolen nástup a výstup pouze do / z prvního vozu.

Jednosměrná jízdenka do Hurvínka stojí 30 Kč, do parního vlaku 60 Kč. V nabídce jsou i zpáteční jízdenky za 45 Kč do motoráčku a za 90 Kč do parního vlaku. Děti od 6 do 15 let platí polovinu jízdného, držitelé průkazu ZTP a ZTP/P mají slevu 75 %. Předprodej jízdenek ve všech pokladnách ČD.

Expres Pálava-Podyjí, oblíbený cyklovlak letos i v neděli a o svátcích

Vzhledem k úspěšnému provozu sezónního cykloturistického vlaku jezdí letos tento spoj nově i v neděli a státní svátky až do 25. září ve zkrácené trase do / ze Znojma. Z Brna vyjíždí o necelé dvě hodiny později (Brno-Královo Pole 9:32, Brno hl.n. 9:52, Břeclav 10:39, Znojmo 11:58), zpět se ale vrací ve shodném čase se sobotním spojem, ze Znojma odjíždí v 17:58, do Břeclavi přijíždí v 19:08. Expres Pálava–Podyjí je tak dostupný i cestujícím, kteří chtějí v atraktivní oblasti jižní Moravy strávit víkend i studentům, vracejícím se v neděli do škol. V sobotu jezdí cyklovlak obdobně jako loni v 7:45 z královopolského nádraží, do Šatova dorazí v 10:33, zpět odjíždí směr Znojmo v 17:43.

Expres Pálava–Podyjí je ideální pro výlety na kole po cyklotrasách na Mikulovsku, Znojemsku i v Rakousku. Umožňuje výhodné cestování s jednodenní jízdenkou IDS JMK, platnou pro 2 dospělé a až 3 děti za 190 Kč, nebo za 150 Kč (pro držitele předplatní jízdenky pro zóny 100+101). Cyklisté mohou využít celodenní cyklojízdenku IDS JMK za 70 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…