České dráhy: Na výlet do Lednice vyrazte z Břeclavi historickým vlakem

12.07.2017 22:17

I v letošním roce se konají tradiční jízdy historickým motorovým vozem Hurvínek z Břeclavi do Lednice a zpět. Nostalgickým vlakem se můžete svézt za krásami Lednicko-valtického areálu o víkendech a svátcích ař do 28. září.

České dráhy: Na výlet do Lednice vyrazte z Břeclavi historickým vlakem
Foto: red
Popisek: ČD - logo

I letos jezdí o víkendech a státních svátcích mezi Břeclaví a Lednicí až do 28. září historický motoráček z 50. let minulého století Hurvínek. Poslední sobotu v srpnu (26. 8.) nahradí Hurvínka v rámci Dnů parního provozu parní vlaky tažené lokomotivou Skaličák. Za lokomotivou budou řazeny historické vozy Rybáky, součástí parního vlaku je i bufetový vůz s nabídkou občerstvení, jihomoravských vín a upomínkových předmětů. Přímo na nádraží v Lednici bude restaurace Myslivna prodávat grilované speciality a další občerstvení.

Historické vlaky odjíždějí z Břeclavi vždy v 9:10, 11:10, 13:10 a 15:10 hod. Zpět z Lednice pak jedou v 10:20, 12:20, 14:20 a 16:20 hod. Mezi Břeclaví a Lednicí zastavují vlaky ve všech stanicích i zastávkách.

A kolik zaplatíte za jízdné? Jednosměrná jízdenka do Hurvínka stojí 30 Kč, do parního vlaku 60 Kč. V nabídce jsou i zpáteční jízdenky za 45 Kč do motoráčku a za 90 Kč do parního vlaku. Děti od 6 do 15 let platí polovinu jízdného, držitelé průkazu ZTP a ZTP/P mají slevu 75 %.

Předprodej jízdenek ve všech pokladnách ČD od 1. 5. 2017 nebo přímo u vlaku.

Nabídka ČD bonus v Lednici

Romantický Lednicko-valtický areál s mnoha památkami je od roku 1996 zapsán na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. V Lednici navštivte zámek, kde po předložení platné jízdenky z historických vlaků obdržíte pro každého dospělého vstupenku za snížené vstupné.

Navštivte muzeum TGM

Navštivte muzeum na Zámeckém náměstí v budově Infocentra s názvem Lednice dávná – Jak se žilo za tatíčka Masaryka a přeneste se zpět do období první republiky. Vstupné pro dospělé je 50 Kč, snížené vstupné 30 Kč – po předložení jízdenky však dostanete slevu 20 %. Památku si odnesete nejen ze zajímavých expozic (krejčovství, modiství, holičství, četnická stanice, městská domácnost), ale také ze samoobslužného fotoateliéru s originálními kulisami a dobovými oděvy.

Projížďka historickým „busíkem“ Praga RND

Svezte se veteránem PRAGA RND po Lednici (nádraží, lázně, Janohrad). Jízdné se platí přímo u řidiče, cestující z parního vlaku při předložení platné jízdenky obdrží slevu 20 % z jízdného! Vyhlídkové jízdy se uskuteční 27. 5. a 26. 8. 2017. Bližší informace ZDE a tel. 603 711 947.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…