České dráhy: Parním vlakem na valašský mikulášský jarmek

29.11.2017 13:33

V sobotu 2. prosince se mohou zájemci svézt v rámci nostalgických jízd Českých drah parním mikulášským vlakem. Ten poveze cestující na tradiční valašský jarmek do Valašských Klobouk, který se letos koná už po 26. Vyrostl z původního „sladkého“ trhu spojeného s mikulášskou pochůzkou na velký a hojně navštěvovaný jarmek s řemesly, tradicemi, zvyky, s lidovým folkórem a krajovými pochoutkami.

České dráhy: Parním vlakem na valašský mikulášský jarmek
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Na cestu do Valašských Klobouk mohou využít zájemci historický vlak tažený parní lokomotivou „Matěj“. V 8:25 odjíždí z Valašského Meziříčí a přes Jablůnku, Vsetín, Valašskou Polanku a Horní Lideč přijede do Valašských Klobouk v 9:56. Pokračuje pak přes Brumov do Bylnice a stejnou trasou se vrací zpět ve 12:35 s příjezdem do V. Klobouk ve 12:55.

V nostalgické soupravě pojede Mikuláš s čertem a andělem a dětem, jímž rodiče koupí kupon za 30 korun, budou rozdávat balíčky s nadílkou. Předvánoční atmosféru tak ocení hlavně rodiny s dětmi, ale i milovníci železniční historie.

V sobotu 2. prosince také České dráhy vypraví posilový vlak v úseku Horní Lideč - Valašské Klobouky a zpět pro odvoz návštěvníků na akci.

Cena jízdenky z Valašského Meziříčí (Jablůnky) do Bylnice a zpět přijde dospělého na 120 korun, dítě od 6 do 15 let 60 korun. Část trasy, například Vsetín (Valašská Polanka) – Bylnice, stojí 100 Kč za dospělého a 50 Kč za dítě. Za úsek Horní Lideč (Valašské Klobouky) - Bylnice zaplatí dospělí 50 Kč a děti 25 Kč. Jízdenky je vhodné koupit v předprodeji, ve vlaku bude pouze doprodej volných míst. Jízdenka je zároveň rezervací místa. Předprodej je ve stanicích Valašské Meziříčí, Vsetín a Horní Lideč a bude ukončen 1. 12. 2017 v 18:00 hod.

Lokomotiva „Matěj“ byla vyrobena začátkem března 1948 v ČKD Praha. Maximální dosažená rychlost byla 75 km/hod. V pravidelném provozu byla lokomotiva do roku 1978, kdy byla převedena do zálohy. „Matěj“ je první stroj, který začal pravidelně jezdit na trati Vlašské Meziříčí – Rožnov pod Radhoštěm takzvané nostalgické jízdy ČD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…