České dráhy: Svět historie, změny i zábavy v unikátní noční show

19.08.2018 18:15

Národní den železnice 2018 22. září nebude letos jen o železnici. Proto přinášíme informace k doprovodnému programu, který budou moci návštěvníci zhlédnout díky našim partnerům.

České dráhy: Svět historie, změny i zábavy v unikátní noční show
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Den otevřených dveří 2018 - Teplárna ČB

Prohlídky výrobních prostor, ale také zábavu na volném prostranství areálu v Novohradské ulici, nabídne Teplárna České Budějovice v sobotu 22. září, a to už posedmé v řadě při Dnu otevřených dveří. Ten potrvá od 9 do 17 hodin. Do teplárny můžete přijet tradičně historickým parním vlakem, který zajišťuje kyvadlovou dopravu z areálu SOKV České Budějovice (dějiště NDŽ 2018). Více informací o akci naleznete ZDE

Den otevřených dveří dopravního podniku 2018

Dopravní podnik města České Budějovice si pro vás na 22. září 2018 připravil Den otevřených dveří, který proběhne od 10:00 do 16:00 hodin ve vozovně autobusů DPMČB, Novohradská ulice. Tradiční akce městského dopravce v autentických prostorech autobusového depa a jeho okolí. Spousta překvapení, akce, zábavy a poznání pro malé i velké fanoušky MHD. Výstava historických a moderních vozů, doprovodný program Integrovaného záchranného sboru a BESIP, kulturní vystoupení, promítání filmů z festivalu Anifilm, sokolníci z Letiště ČB, expozice ZOO Ohrada, historické automobily ze závodu South Bohemia Classic 2018, aj. Více informací s dostatečným předstihem naleznete na webu (ZDE) a facebooku DPMČB (ZDE).

Tři zvláštní vlaky a schematická mapa

V rámci Národního dne železnice 2018 vypravíme několik zvláštních vlaků. Dva spoje pojedou z Prahy hl. n. do Českých Budějovic a zpět. Vedeny budou dne 22. září 2018 soupravami SuperCity Pendolino (Praha – České Budějovice) a railjet (Praha – Plzeň – České Budějovice) národního dopravce České dráhy. Jízdenky zakoupíte v pokladnách ČD nebo na eshopu (ZDE).

Jízdní řády naleznete ZDE

Jako další je připraven také speciální odvozový vlak z Noční vlakové show. Vstupenka na noční show tak slouží v tomto případě také jako jízdenka pro tento spoj. Jízdní řád naleznete ZDE!

Jeden spoj zamíří do centra oslav dokonce z rakouského města Linz. Tento spoj je však plně v režii rakouského dopravce ÖBB, který upravuje i jeho obsazenost a případný způsob prodeje. Můžeme však prozradit, že se jedná o jednotku CityJet a bude po dobu akce až do jejího odjezdu vystavena v areálu nádraží v Českých Budějovicích.

Aby toho nebylo málo, máme již na stránkách také kompletní schématickou mapu (k nahlédnutí i stažení ZDE).

Konec hlášení!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…