České dráhy: Vzájemnému uznávání jízdenek se nebráníme

10.01.2017 9:16

ČD se ohrazují proti nepravdám publikovaným v článku Hospodářských novin „Ťok chce prosadit přenosné jízdenky na železnici. České dráhy jsou proti".

České dráhy: Vzájemnému uznávání jízdenek se nebráníme
Foto: red
Popisek: ČD - logo

České dráhy se ostře ohrazují proti článku Hospodářských novin „Ťok chce prosadit přenosné jízdenky na železnici. České dráhy jsou proti“, který je zásadním způsobem v rozporu se stanoviskem společnosti, a žádají otištění celého skutečného stanoviska společnosti k vzájemnému uznávání jízdenek. Stanovisko Českých drah zaslané redaktoru Hospodářských novin obsahuje informaci, že:„Vzájemné uznávání jízdních dokladů mezi různými dopravci může vyřešit zřízení clearingového centra a nastavení systému vzájemného uznávání jízdenek ze strany objednatele (př. dnešní model IDS).“ To znamená, že je plně v souladu s citovaným vyjádřením ministra dopravy k nutnosti zřízení clearingového centra a nastavení systému uznávání jízdenek ze strany objednavatele – státu a ve své podstatě se shoduje i se stanovisky soukromých dopravců publikovaných v listu, kteří doporučují v oblasti uznávání jízdenek speciální legislativu.

Skutečnost, že se akciová společnost České dráhy nebrání vzájemnému uznávání jízdenek a vytvoření moderního integrovaného tarifního systému na železnici jako má například Švýcarsko ilustruje i skutečnost, že je národní dopravce již nyní zapojen do 12 regionálních integrovaných dopravních systémů, kde uznává jízdenky platné jak u dalších soukromých železničních dopravců, tak v autobusové nebo městské dopravě. U většiny z těchto integrovaných dopravních systémů patřil dokonce mezi první dopravce, kteří do nich byli zapojeni.

Na závěr bychom chtěli podotknout, že dotaz zaslaný z Hospodářských novin se dokonce ani nevztahoval ke stanovisku a postoji Českých drah ke vzájemnému uznávání jízdenek, ale směřoval pouze k důvodům, proč to v současnosti není možné. Navzdory tomu obdržel redaktor Hospodářských novin i stanovisko, za jakých podmínek je dle názoru Českých drah možné uznávání dokladů zajistit. To zcela jasně říká, že společnost se tomuto uznávání jízdenek při vytvoření legislativních, organizačních a ekonomických podmínek nebrání.

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…