České dráhy: Zájem o Jízdenku na léto stoupl o čtvrtinu

27.07.2017 19:00

V letošním roce pokračuje rostoucí zájem o zvláštní prázdninovou Jízdenku na léto. Za první měsíc prodeje se zájem o ně zvýšil oproti minulému roku o čtvrtinu Jízdenka na léto umožňuje po dobu 7 nebo 14 dní libovolné cestování spoji Českých drah bez omezení počtu jízd nebo ujetých kilometrů.

České dráhy: Zájem o Jízdenku na léto stoupl o čtvrtinu
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Také v letošním roce sledujeme velký zájem o Jízdenku na léto. Loni se díky zavedení nové 7denní varianty jejich prodej zdvojnásobil a v letošním roce pokračuje rostoucí trend prodeje. Jen od půlky června do půlky července, tedy za první měsíc prodeje jízdenky, si jich zakoupili cestující o 25 % více než v loňském roce,“ upozorňuje Zuzana Čechová, ředitelka odboru cenotvorby a produktové komunikace Českých drah.

S Jízdenkou na léto lze v době platnosti neomezeně cestovat všemi vlaky Českých drah, lze s ní ujet libovolný počet kilometrů a kdekoliv vystoupit a znovu nastoupit do jakéhokoliv pravidelného spoje. Pouze v povinně místenkových vlacích je třeba dokoupit rezervaci. „S touto jízdenkou je možné podnikat výlety prakticky bez omezení. Není limitován počet ujetých kilometrů ani množství zastávek v atraktivních turistických oblastech. S jízdenkou se tak dají podniknout výhodné cyklistické a turistické výlety, návštěva památek nebo třeba letních hudebních festivalů,“ připomíná hlavní výhodu prázdninové jízdenky Zuzana Čechová.

Jízdenka na léto je nabízena ve dvou verzích s platností 7 nebo 14 po sobě jdoucích dnů, např. 7denní tak platí od 5. července (včetně) do půlnoci 11. července. Jízdenky je možné zakoupit pro období od 1. července do 31. srpna s možností předprodeje od 15. června. Jízdenka je nepřenosná, je vystavena na jméno, a je platná pouze s osobním dokladem. Cena jízdenek je:

  • 7denní: základní cena 790 Kč, zlevněná cena (např. pro držitele In karty nebo ISIC) 690 Kč;
  • 14denní: základní cena 1 190 Kč, zlevněná cena (např. pro držitele In karty nebo ISIC) 990 Kč.

Neroste jen zájem o prázdninovou Jízdenku na léto, ale obecně o železniční dopravu. České dráhy za první půl rok přepravily o 1,3 milionu cestujících více než v loňském roce a každý Čech v současnosti ujede vlaky Českých drah přibližně 700 kilometrů za rok, což je asi o 100 kilometrů více než před osmi lety.

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…