České dráhy kvůli prodlouženému víkendu vyšlou desítky mimořádných posilových vozů

14.11.2017 22:30

Desítky posilových vozů, které dohromady nabídnou několik tisíc míst k sezení, zařadí České dráhy do svých spojů od středy 15. listopadu až do pondělí 20. listopadu. Posilovat se bude hlavně tam, kde bude velký zájem o rezervace míst, proto společnost doporučuje rezervaci míst v dostatečném předstihu, nejlépe alespoň dva dny, aby bylo možné spoje posílit o další vozy.

České dráhy kvůli prodlouženému víkendu vyšlou desítky mimořádných posilových vozů
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Nejvíce posil pojede tradičně z Prahy na Moravu a zpět. Zde bude o prodlouženém víkendu nasazeno dohromady 40 posilových vozů. Dvě desítky posilových vozů vyjedou během víkendu také na tratích mezi Prahou a Českými Budějovicemi nebo Prahou a Plzní. Dalšími vozy jsou posilovány i linky mezi Brnem a Bohumínem a do dalších míst. České dráhy tak během celého prodlouženého víkendu nabídnou nejméně 4 a půl tisíce mimořádných míst navíc.

Kromě těchto dopředu zařazených posilových vozů budou mít České dráhy připravené také další vozy pro operativní posilování vlaků. Ty budou soustředěny hlavně v uzlech v Praze, Brně, Olomouci a Bohumíně. Tyto vozy bude možné operativně připojit podle vytížení jednotlivých vlaků.

Při posilování spojů dopředu se bude dopravce u vlaků zařazených v rezervačním systému ČD řídit především množstvím rezervací v jednotlivých spojích, proto všem doporučujeme včasnou rezervaci místa, a to alespoň dva, nejpozději však jeden den dopředu. Údaje o vydaných rezervacích pomáhají dispečerům Českých drah při rozhodování o posile jednotlivých vlaků. U vlaků, které jsou zařazeny v rezervačních systémech zahraničních partnerů je posilování souprav problematické, protože informace o prodeji rezervací až na výjimky nejsou ze zahraničí k dispozici. Soupravy tak mohou být posilovány pouze ve vhodných nácestných stanicích (v závislosti na dostupnosti vozů, technologickckých podmínkách stanice atd.).

České dráhy tradičně posílí nejvíce vlaků z Prahy na Moravu, například směrem na Ostravu, Valašsko nebo do Brna, více vozů ale povezou i vlaky do Českých Budějovic, Plzně, Chebunebo mezi Brnem a Ostravou. Celkem tak bude vypraveno několik desítek posilových vozů s nabídkou několika tisíc dodatečných míst k sezení.

Cestujícím zároveň doporučujeme včasný nákup jízdenek. Jízdenky je možné zakoupit také na e-shopu Českých drah bez čekání ve frontě u pokladen. Při plánovaní cesty a samotné cestě doporučujeme využít spoje mimo přepravní špičku a doporučujeme využít také kapacitu celé soupravy včetně vozů na začátku a konci vlaku. Především u velmi dlouhých souprav mohou být vozy ve střední části přeplněné, zatímco vozy na začátku a konci vlaku zůstávají obsazeny méně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…