České dráhy lákají vlakem na Dny NATO & Dny Vzdušných sil AČR

17.09.2015 8:53

Z Prahy railjetem, posilové vlaky vyrazí i z Olomouce a Brna...

České dráhy lákají vlakem na Dny NATO & Dny Vzdušných sil AČR
Foto: ČD
Popisek: Nová dálková souprava Interpanter

Největší středoevropská bezpečnostní show Dny NATO & Dny Vzdušných sil AČR na ostravském letišti v Mošnově každoročně láká tisíce návštěvníků. V letošním roce bude možné podniknout návštěvu bez stresu z ucpaných silnic a bez problémů s parkováním. Přímo do stanice Mošnov, Ostrava Airport pojedou zvláštní posilové vlaky z Prahy, Olomouce a z Brna. Z Prahy to bude povinně místenkový vlak railjet a z Olomouce souprava RegioPanter.

Navíc ve Studénce mimořádně zastaví také další spoje a posíleny budou i pravidelné regionální vlaky z Ostravska do Mošnova.

Přímo do stanice Mošnov, Ostrava Airport pojede trojice zvláštních vlaků, které zastaví také ve stanici Studénka. Z Prahy je plánován povinně místenkový spoj railjet s odjezdem v 6:15 a s plánovaným příjezdem do Mošnova 9:43 hod. V tomto vlaku dnes zbývá několik desítek posledních volných míst. Návštěvníci z Prahy a východních Čech můžou jet i dalšími pravidelnými expresy a spoji SuperCity, které mimořádně zastaví ve Studénce.

Expresy budou navíc posíleny o dodatečné vozy.

Pravidelné vlaky s mimořádnou zastávkou ve Studénce můžou využít také cestující z Olomouce. Ti však můžou jet i mimořádným posilovým vlakem s kapacitou přibližně 300 míst k sezení vedený moderní jednotkou RegioPanter. Vlak odjede z Olomouce v 8:04 hod. a do Mošnova přijede v 9:13 hod.

Také pro návštěvníky z jižní Moravy bude vypraven zvláštní posilový vlak. Jeho odjezd z Brna je plánován na 8:02 hod. a příjezd do Mošnova na 10:21 hodin. Na trase rovněž jedou pravidelné vlaky Brno – Bohumín. Ve směru z Vídně a Břeclavi pak ve Studénce mimořádně zastaví expres Helfštýn a EuroCity Sobieski.

Mimořádná zastavení ve Studénce mají plánované taky další expresy například z Žiliny, Varšavy nebo z Katovic.

Vedle posil u expresních vlaků se počítá také s posilami regionálních spojů linky S 2 z Ostravska do stanice Mošnov, Ostrava Airport. Na těchto spojích mimořádně pojede dvojice jednotek CityElefant. Díky tomu stoupne kapacita vlaků z 300 míst k sezení na 600 míst a celková kapacita vlaků (včetně stojících osob) se zvýší z ca 600 na 1 200 osob.

V souvislosti se zvýšeným zájmem o cestu na Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR doporučujeme cestujícím především ze vzdálenějších míst včasnou rezervaci míst. Pro cestu do Studénky nebo Mošnova je vhodné také zakoupit včas jízdenky. Výhodné jsou např. zpáteční jízdenky se slevou, skupinové jízdenky nebo Víkendové skupinové jízdenky pro 2 dospělé a až 3 děti do 15 let věku.

Informace o spojení přímo do areálu „Dnů“ jsou také na www.natodays.cz/doprava.

Z vlakových stanic Studénka a Mošnov, Ostrava Airport vedou do centra Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR pěší cesty o délce 3 až 3,5 kilometru. Ze Studénky je možné využít také kyvadlovou autobusovou dopravu do obce Albrechtičky, odkud je délka cesty necelé 2 kilometry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…