České dráhy nabídnou v Pardubickém kraji svezení tradičními mikulášskými parními vlaky

07.12.2019 10:49

Druhý adventní víkend bude v Pardubickém kraji ve znamení mikulášské nadílky na kolejích. Tradiční mikulášské jízdy parním vlakem nabídnou v sobotu svezení mezi Letohradem a Dolní Lipkou, v neděli pak mikulášské vlaky vyrazí z Chocně do Litomyšle.

České dráhy nabídnou v Pardubickém kraji svezení tradičními mikulášskými parními vlaky
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Sobota 7. prosince: Letohrad – Dolní Lipka

Mikulášské parní jízdy jsou neodmyslitelnou součástí prosincového kalendáře akcí v Pardubickém kraji. Letos pojede historický vlak z Letohradu do Dolní Lipky a zpět už po jednatřicáté. V sobotu 7. prosince vyjede souprava tažená parní lokomotivou 423.009 „Velký Bejček“ v 10:09 z Letohradu a zhruba za hodinu dorazí do cílové stanice Dolní Lipka. Ve vlaku bude dětem i dospělým dělat společnost Mikuláš se svojí družinou. Nebude chybět nadílka pro všechny hodné děti v podobě sladkostí a drobných dárků. Ve vlaku bude zařazen také bufetový vůz s občerstvením. Na zpáteční cestu mikulášský vlak vyrazí v 11:50 a do Letohradu přijede ve 12:46.

Neděle 8. prosince: Choceň – Vysoké Mýto – Litomyšl

Také neděle bude v Pardubickém kraji ve znamení železniční nostalgie. Plnou parou s Mikulášem se mohou zájemci vydat na trati z Chocně přes Vysoké Mýto do Litomyšle. V čele historického vlaku bude opět parní lokomotiva 423.009 „Velký Bejček“. Tradičně pojedou dva páry vlaků, jeden dopolední a druhý odpolední. Ani tentokrát nebude ve vlacích chybět Mikuláš se svojí družinou, který děti potěší drobnými dárky. Ranní vlak vyjede z Chocně v 7:51 a krátce před devátou hodinou dorazí do Litomyšle. Na zpáteční cestu se mikulášský vlak vydá po desáté hodině. Na odpolední parní jízdu se souprava vydá v 12:51 a do cílové stanice Litomyšl přijede v 14:11. Na zpáteční cestu mikulášský vlak vyrazí v 15:00.

Jízdenky

Jízdenky na mikulášské jízdy parním vlakem je možné zakoupit v pokladnách Českých drah nebo v rámci doprodeje pak přímo ve vlaku u průvodčího. Platí zde běžný tarif ČD, k jízdence je ale nutné dokoupit příplatek na historický vlak ve výši 40 Kč, který platí všichni cestující nad 6 let. Ve vlacích neplatí tarif IDS IREDO.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…