České dráhy nabízejí akční slevu na trati do Horního Slavkova-Kounice

14.06.2015 8:29

Od neděle 14. června platí ve spojích Českých drah akční sleva na jízdném v úseku Bečov nad Teplou – Horní Slavkov-Kounice. Bez prokazování nároku cestující uplatní slevu IN 50. Za jízdné tedy zaplatí polovinu současné ceny.

České dráhy nabízejí akční slevu na trati do Horního Slavkova-Kounice
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Na obnovené trati jezdítřivíkendové páry vlaků po trase (Rakovník –) Žlutice – Bečov nad Teplou – Krásný Jez – Horní Slavkov-Kounice a zpět a jeden pár vlaků v úseku Horní Slavkov-Kounice – Krásný Jez a zpět. Letos začal provoz v sobotu 4. dubna a spoje budou cestujícím k dispozici do 30. srpna 2015.

Původně měly vlaky jezdit až do 28. září, avšak z důvodu výluk na trati Mariánské Lázně – Karlovy Vary a Rakovník – Žlutice pojedou spoje jen do konce letních prázdnin. Osobní železniční doprava se na trať z Krásného Jezu do Horního Slavkova-Kounice vrátila v červnu 2013. Vlaky jsou v provozu vždy v sobotu, v neděli a ve státní svátky.Spoje využívají turisté a cyklisté, kteří se chtějí snadno dostat do Slavkovského lesa. Cyklisté můžou pokračovat například po cyklotrase do Sokolova nebo do Karlových Varů, či po trase přes hornické muzeum v Krásně až na Kladskou.

K výletům můžou zájemci využít kola z půjčoven Českých drah. V Karlovarském kraji České dráhy provozují za podpory Karlovarského kraje půjčovny kol už čtvrtým rokem. Je možné vypůjčit si klasická kola, dětská kola, elektrokola a nově koloběžky. Půjčovny ČD budou otevřené až do neděle 1. listopadu ve stanicích Karlovy Vary dolní nádraží, Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Loket (od 1. července do 31. srpna), Sokolov, Aš a po předchozí domluvě je možné kola vypůjčit nebo vrátit také ve stanici Nejdek.Výhodná je i cena výpůjčného. Poskytují se slevy pro držitele In Karty ČD a jízdenek EgroNet. Největší výhodou ale je, že cestující můžou vrátit kolo jinde, než si ho půjčili.

Projekt půjčoven kol vznikl v souvislosti s vybudováním páteřní cyklostezky z Chebu do Karlových Varů údolím řeky Ohře, která navazuje na další cyklistické trasy v Krušných horách, Slavkovském a Českém lese i v sousedním Bavorsku, Sasku a Durynsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…