České dráhy posílí v neděli 9. října dopravu na Velkou pardubickou

06.10.2016 9:47

Tuto neděli bude pardubické závodiště dějištěm 126. ročníku Velké pardubické steeplechase. České dráhy posílí pravidelné spoje do zastávky Pardubice závodiště a z pardubického hlavního nádraží sem pojedou také mimořádné motorové vlaky „Hurvínek“ Pardubického spolku historie železniční dopravy. Návštěvníci s jízdenkami ČD navíc dostanou 50% slevu ze vstupného na dostih.

České dráhy posílí v neděli 9. října dopravu na Velkou pardubickou
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Z důvodu přestavby silničního nadjezdu u Parama, kam je v současnosti zakázán vstup chodcům, je pěší přístup z nádraží na pardubické závodiště velmi zdlouhavý a komplikovaný. V současnosti je tak nejrychlejším způsobem dopravy bez rizika uváznutí v kolonách cesta vlakem z pardubického hlavního nádraží přes Rosice nad Labem na zastávku Pardubice závodiště, odkud je to na dostihy doslova jen "skok".

Pro návštěvníky dostihů proto České dráhy zajistí posílení pravidelných vlaků. Kromě toho bude pro dopravu na dostihy zavedeno několik tradičních historických motorových vlaků zajišťovaných Pardubickým spolkem historie železniční dopravy (PSHŽD). Pro cestu na dostihy lze využít pravidelné osobní vlaky s odjezdy z hlavního nádraží v 9:52, 10:29, 11:38, 12:27 nebo 13:35. Historické motoráčky pak pojedou navíc v 10:00, 11:06, 13:06 nebo 13:55. Zpět z dostihů lze využít pravidelné vlaky s odjezdy ze závodiště v 17:28, který bude mimořádně veden kapacitní soupravou složenou z 5 vozů, nebo v 18:10, kde bude rovněž zajištěna posila.

V pravidelných vlacích ČD platí obvyklé tarify, v historických motoráčcích pak jízdné dle tarifu PSHŽD. Při předložení platné jízdenky ČD u vstupu na dostihové závodiště můžou návštěvníci Velké pardubické obdržet 50 % slevu na vstupném.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…