České dráhy posílily spolupráci se svými zahraničními partnery

23.12.2013 14:36

České dráhy v souvislosti s nadcházejícím odjezdem na Vánoce a vánoční prázdniny posílily ve spolupráci se zahraničními partnery své vlaky o desítky vozů.

České dráhy posílily spolupráci se svými zahraničními partnery
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Během pátku, soboty a neděle tak vlaky Českých drah nabídnou několik tisíc míst k sezení navíc. Přesto všem cestujícím doporučujeme bezodkladný nákup rezerevace, ať již přes internet nebo přímo na pokladních přepážkách.

České dráhy vypraví nejvíce posilových vozů v tradičních směrech z Prahy na Slovensko, například do Košic, dále na severní a střední Moravu, posilové vozy pojedou ale i v dalších směrech. Například více vozů bude zařazeno do rychlíku Karlštejn z Prahy do Chebu, v IC Šohaj z Prahy do Olomouce, ve spoji EN Slovakia do Popradu a Košic. Vedle míst na sezení nebo lůžkových vozů jsou posilovány i autovozy. Přesto jsou již nyní prakticky všechny noční vlaky mezi ČR a Slovenskem vyprodány. V nabídce jsou poslední jednotlivá místa. Prakticky vyprodány jsou i autovozy do Popradu a Košic.

Velmi silnou frekvenci očekáváme zítra (v sobotu 21. prosince) u vlaku EC Košičan z Prahy do Košic. Rezervace jsou v tomto vlaku téměř vyprodány, ve vlaku budou zařazeny další dodatečné vozy i pro cestující bez rezervací. Přesto musí cestující počítat, že zítra bude tento spoj velmi silně obsazen. Pro velké množství pravidelných i posilových vozů, značnou délku a hmotnost soupravy již tento vlak nemůže být více posílen, proto doporučujeme využít i další vlaky z Prahy do Žiliny. Ty jezdí v intervalu 2 hodiny jak přes Ostravsko, tak přes Valašsko.

Cestujícím doporučujeme neodkládat ani nákup rezervace na spoje SC Pendolino mezi Prahou a Ostravou. Dnešní odpolední spoje byly již v ranních hodinách obsazeny až na 90 % a zájem o rezervace na tyto vlaky je značný. Podobně doporučujeme pořízení rezervací i na další dálkové spoje. Bohužel cestující v ČR, narozdíl například od Rakušanů nebo Němců, nejsou při plánování svých cest na větší vzdálenosti zvyklí pořizovat si rezervace míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…