České dráhy připravily v jižních Čechách pestrou nabídku zvláštních a nostalgických vlaků

06.05.2017 14:40

České dráhy v Jihočeském kraji nabízejí v nadcházejících měsících zajímavou nabídku jízd mimořádnými vlaky. Uskuteční se už 25. ročník Šumavského léta s párou. Pojedou historické vozy na Bechyňce i zvláštní vlaky do Týna nad Vltavou a Netolic.

České dráhy připravily v jižních Čechách pestrou nabídku zvláštních a nostalgických vlaků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak

„Nejrozsáhlejší nabídka jízd historickým vlakem v České republice letos zahrnuje trasu z Volar do Nové Pece a do Nového Údolí, odtud do Volar a na Kubovu Huť a z Volar do Chrobol.  První parní vlak vyjede v pátek 21. července a pojede každý pátek a sobotu až do soboty 12. srpna,“ uvedl Jiří Kafka, ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah v Českých Budějovicích. Ve vlaku budou řazeny historické vozy 3. třídy s plošinami, bufetový vůz a otevřený  vyhlídkový vůz. Vlak potáhne parní lokomotiva 464.008 „Bulík“.

Program nostalgických a zvláštních jízd v Jihočeském kraji v roce 2017

Květen

  • 5. května – Rx František Seidel (již včera proběhlo)Slavnostní zahájení rychlíkového spojení z Českého Krumlova do Nového Údolí a zpět. Tento vlak je pokračováním expresuJosef Seidel z Prahy do Českého Krumlova a zpět.
  • 19. května – Zahájení pohádkové sezóny: Jízda motorovým historickým vozem M 131 „Hurvínek“ do Týna nad Vltavou.
  • 20. května – Peklíkem do Netolic: Jízda „Hurvínkem“ z Českých Budějovic na starobylý řemeslný jarmark v Netolicích.
  • 25. května – Den dětí s armádou: Zvláštní vlaky do vojenského újezdu Boletice na dětský den organizovaný armádou.

Červen

  • 17. června – Vltavotýnská lokálka: Jízda motorovým historickým vozem M 131 „Hurvínek“ na Vltavotýnskou pouť, včetně zájezdu na vlečku JETE.
  • 17. června – Výročí 114 let trati Tábor – Bechyně: Tradiční oslava první elektrifikované trati u nás.
  • 17. června – 17. září – Léto na Bechyňce: Na vybraných pravidelných spojích každou sobotu, neděli a o státních svátcích jízdy historické soupravy s Bobinkou. Zvláštní jízdy Elinkou ve dnech 17. června, 1., 5., 15., 29. července, 12., 26. srpna, 9., 16., 17. září.
  • 24. června – Letecký den v Českých Budějovicích: Jízdy zvláštními vlaky na vlečku Letiště České Budějovice. Pestrý letecký program, prohlídky areálu letiště, ukázky letadel a letištní techniky.

Červenec

  • 8. července – Dakarem na Lipence: Jízdy elektrických vlaků s otevřenými vozy s možností prohlídky slavné Čertovy stěny.
  • 21. července – 12. srpna – Šumavské léto s párou: Ve vybrané dny oblíbené jízdy parními vlaky na Šumavě. Tentokrát s lokomotivou řady 464 „Bulík“.

Srpen

  • 1. srpna – Vlakem za divadlem: Oblíbené jízdy vlakem na pohádkovou divadelní hru Aloise Jiráska Lucerna na zámek Kratochvíle.
  • 20. srpna – Dostihy na zámku Kratochvíle: Jízda historickým motorovým vozem M 131 „Hurvínek“ z Českých Budějovic do Netolic.
  • 21. srpna – Benefiční koncert na Kratochvíli: Jízda historickým motorovým vozem M 131 „Hurvínek“ z Českých Budějovic do Netolic.

Září

  • 2. září – Ecce Libri: Vlakem spisovatelů do Nového Údolí v trase Prachatice – Číčenice – České Budějovice – Nové Údolí.
  • 9. září – Výročí dvou tratí: Oslavy výročí 130 let trati Veselí nad Lužnicí – Jindřichův Hradec – Jihlava a 120 let úzkorozchodné trati Jindřichův Hradec – Nová Bystřice (JHMD) s centrem oslav v Jindřichově Hradci.
  • 16. září – Den otevřených dveří v lokomotivním depu v Českých Budějovicích: Oblíbené jízdy parním vlakem mezi stanicí, depem a teplárnou v Českých Budějovicích. Prohlídky lokomotiv, soutěže pro děti.
  • 30. září – Seidelovský vlak: Zvláštní vlak z Českých Budějovic do Stožce. Za účasti odborníka z Musea Fotoateliér Seidel z Českého Krumlova putování ke Stožecké kapli a na Třístoličník.

Listopad

  • 19. listopadu – Zvonkový vlak: Oblíbené jízdy Zvonkového vlaku z Českých Budějovic na předvánoční jarmark a příjezd Paní Zimy do Netolic a zpět.

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…