České dráhy rošiřují nabídku elektronických jízdenek do Německa

02.04.2014 20:30

České dráhy od dubna výrazně rozšiřují počet cílových stanic v Německu, do kterých je možné zakoupit elektronickou jízdenku.

České dráhy rošiřují nabídku elektronických jízdenek do Německa
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Kromě dosud nabízených Včasných jízdenek a jízdenek SparNight do 24 německých měst si cestující můžou v eShopu na www.cd.cz/eShop koupit nově také běžné mezinárodní jízdenky do dalších zhruba dvou tisíc stanic v Německu. S elektronickou jízdenkou Českých drah je nově možné dojet například do Stuttgartu, Hannoveru, Dortmundu nebo Kolína nad Rýnem.

Půjde o běžné mezinárodní jízdenky bez integrované rezervace (tzv. NRT doklady), u kterých můžou zákazníci využít běžné typy slev, jako např. Rail plus, slevu pro děti do 15 let, slevy se zákaznickými aplikacemi ČD (IN 25 %, IN 50 % nebo IN 100 %) apod. Platnost jízdenek je odchylně od mezinárodních tarifních ujednání 2 dny a doba předprodeje začíná 2 měsíce předem a končí 15 minut před odjezdem. K jízdenkám je možné dokoupit i rezervace, včetně rezervací na vnitrostátní německé vlaky. Na jednu jízdenku může cestovat maximálně 5 osob. Jízdní doklady lze zakoupit standardní cestou přes záložku Rychlý nákup nebo z nabídky Mezinárodní doklady – Německo.

Prostřednictvím eShop ČD nelze vydávat některé speciální typy slev jako např. skupinovou jízdenka pro 6 a více osob, jízdenku CityStar, jízdenku pro doprovod nevidomého aj. Tyto typy slev jsou nadále dostupné v mezinárodních pokladnách ČD.

Podrobné informace o použití eTiketů do zahraničí jsou k dispozici zde - https://www.cd.cz/eshop/data/eshop_op.pdf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…