České dráhy upravily v loňském roce desítky veřejných přístupných prostor na nádražích

22.01.2016 9:07

Přes plánovaný prodej části závodu Českých drah státní organizaci Správa železniční dopravní cesty vyčlenil v roce 2015 národní dopravce finanční prostředky na zpříjemnění stavu veřejně přístupných prostor výpravních budov. Jen v Plzeňském a Jihočeském kraji se nad rámec běžné údržby realizovaly úpravy téměř v padesáti nádražích za 7 milionů korun. Běžná údržba a provoz stojí ročně České dráhy další desítky milionů korun.

České dráhy upravily v loňském roce desítky veřejných přístupných prostor na nádražích
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Finanční prostředky směřovaly především na opravy čekáren a dalších veřejných prostor včetně sociálních zařízení,“ uvedl Jiří Stuna, ředitel organizační jednotky Železniční stanice  se sídlem v Plzni. V Klatovech je vymalovaný vestibul a vyměněné osvětlení, v Plasích prošly rekonstrukcí veřejné WC, v Holýšově a Poběžovicích jsou nově opravené čekárny včetně výměny elektroinstalace, opravy omítek a vymalování, v Holýšově je navíc nová dlažba v čekárně. V Boru u Tachova, ve Starém Plzenci, Nepomuku, Blovicích a Staňkově mají budovy opravené omítky a vymalované čekárny. Stejnou úpravou projde po dokončení stavby stanice i objekt v Horažďovicích předměstí. Ve stanici Plzeň Jižní předměstí je vymalovaný vestibul a opravená světla, novou výmalbu najdou cestující také v Rokycanech a Přešticích. V Nýřanech a Starém Plzenci jsou opravené přístřešky přiléhající k budově. Výpravní budovy v Hostouni a v Chrástu u Plzně mají rekonstruované střechy.

Jihočeský kraj

Na jihu Čech se České dráhy soustředily na opravy omítek, veřejných WC a vymalování čekáren. Největší proměnou prošla výpravní budova v Písku, kde je renovovaná čekárna, veřejné WC včetně střechy i přístřešku přilehlého k budově. Opravené přístřešky najdou cestující také ve Veselí nad Lužnicí, Soběslavi, Putimi, Prachaticích a v Chýnově, vymalované čekárny jsou v Blatné, Dívičicích, Kaplici, Volarech, Milevsku, Soběslavi, Putimi, Majdaleně, Táboře nebo Hluboké nad Vltavou, kde je odstraněné graffiti na celé budově a nástupišti. V Třeboni, Hluboké nad Vltavou a Táboře prošlo renovací sociální zařízení a v krajském městě je vymalovaná příjezdová hala o pravená omítka.  V Čejeticích a Rybníku jsou vymalované čekárny a objekt v Čížové má opravenou střechu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…