České firmy jsou špičkou ve světě, vyzdvihl Dlouhý české výrobky a služby na Česko-izraelském podnikatelském fóru

22.10.2015 16:54

Ekonomická spolupráce mezi Českou republikou a Izraelem by se měla soustředit především na obory s vysoce vyspělou technologií a s vysokou přidanou hodnotou, shodli se účastníci Česko-izraelského podnikatelského fóra, které dnes uspořádala Hospodářská komora ČR a Česko-izraelská smíšená obchodní komora v Lichtenštejnském paláci za účasti prezidentů České republiky a Státu Izrael Miloše Zemana a Reuvena Rivlina.

České firmy jsou špičkou ve světě, vyzdvihl Dlouhý české výrobky a služby na Česko-izraelském podnikatelském fóru
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„V regionu Blízkého východu je Stát Izrael bezpochyby nejdůležitějším obchodním partnerem naší země,“ otevřel podnikatelské fórum prezident Hospodářské komory České republiky Vladimír Dlouhý, který izraelským podnikatelům a novinářům Českou republiku představil jako průmyslově orientovanou zemi, vyrábějící mimo jiné více než jeden milion vozů ročně, letadla, vlaky, autobusy nebo také ruční sklo. Zároveň ale zdůraznil, že výrobky a služby českých podnikatelů patří mezi špičku ve světě. „Dobré renomé v zahraničí mají české firmy díky IT technologiím, nanotechnologiím, biotechnologickým výrobkům nebo pokročilým technologiím v oblasti obnovitelných zdrojů energie nebo čistíren odpadních vod,“ řekl Dlouhý.

Na zintenzivnění spolupráce v oblasti vyspělých technologií se shodli také prezidenti obou zemí. Miloš Zeman zároveň ale upozornil, že dynamika investic mezi oběma zeměmi stagnuje a že je ještě co zlepšovat, prezident Státu Izrael Reuven Rivlin na místě také vyjádřil podporu izraelské vlády.

Za přítomnosti obou prezidentů podepsali zástupci Česko-izraelské smíšené obchodní komory a Izraelsko-české obchodní a průmyslové komory Memorandum o spolupráci. Memorandum zavádí duální členství v obou komorách, které firmám umožní být členem v obou komorách, i když hradí členský poplatek jen v jedné.

Akce se konala poté, co prezident Hospodářské komory České republiky Vladimír Dlouhý a prezident Česko-izraelské smíšené obchodní komory Pavel Smutný podepsali v půlce letošního září memorandum o spolupráci. V loňském roce Hospodářská komora ČR mimo jiné organizovala také podnikatelskou misi doprovázející předsedu vlády České republiky do Státu Izrael, navštívenými místy byl Tel Aviv a Jeruzalém. Premiéra tehdy doprovázelo téměř 40 českých firem, především z oblasti IT, výzkumu a vývoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…