České firmy se představily na veletrhu FOODEX JAPAN

16.03.2017 11:12

České firmy se již čtvrtým rokem prezentovaly na jednom z nejvýznamnějších potravinářských veletrhů v Asii – FOODEX JAPAN.

České firmy se představily na veletrhu FOODEX JAPAN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zemědělství

Na výstavišti Makuhari Messe v Tokiu se ve dnech 7. - 10. března 2017 konal již 42. ročník potravinářského veletrhu FOODEX JAPAN, který je jedním z nejvýznamnějších světových potravinářských veletrhů. Zúčastnilo se jej celkem 3.200 vystavovatelů ze 78 zemí světa, kteří na ploše více než 30 000 m2 prezentovali své produkty z oboru potravin, nápojů a souvisejících služeb. Branami veletrhu prošlo podle sdělení pořadatelů za čtyři dny celkem více než 82.000 návštěvníků.

FOODEX JAPAN 2017 byl rozdělen na japonskou a světovou výstavní část. Formou národní expozice organizované Ministerstvem zemědělství ČR se veletrhu zúčastnilo 11 českých potravinářských firem. České vystavovatele přijel na český stánek navštívit a podpořit Jindřich Fialka, ředitel odboru potravinářského a Jitka Götzová, ředitelka odboru bezpečnosti potravin.

V rámci národní expozice České republiky o velikosti 150 mse kromě Ministerstva zemědělství prezentovaly společnosti Budějovický Budvar, n. p., Carla, s.r.o., Czech Royal Beer, s.r.o., Hamé s.r.o., Mlékárna Hlinsko, a.s., Pivovary PMS Přerov, Ravy CZ, a.s., SEMIX PLUSO, s.r.o., Vinařství Lacina, Vinařství Ludwig a Znovín Znojmo, a.s. Byl tím potvrzen trend růstu zájmu českých potravinářských firem o japonský trh, neboť česká účast na tomto veletrhu se každoročně zvyšuje nejen z pohledu výstavní plochy, ale také pokud jde o počet vystavovatelů.

České firmy oceňují na účasti na veletrhu FOODEX zejména možnost osobního kontaktu s japonskými importéry, nákupčími, provozovateli potravinářských prodejen, provozů a restaurací. Úspěch na velmi konkurenčním japonském trhu je navíc výbornou referencí pro další expanzi v rámci regionu východní a jihovýchodní Asie, což potvrzuje hojná účast nákupčích a importérů z okolních zemí jako je Korejská republika, Tchaj-wan, Filipíny nebo Vietnam.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…