České firmy z oboru sklářství a bižuterie se prezentovaly v Peru

13.11.2017 8:16

Projekt na podporu ekonomické diplomacie se zaměřením na české sklářství a bižuterii se uskutečnil v Limě. České firmy se představily na odborném workshopu v hotelu Swissotel, kde měly příležitost poznat nové obchodní partnery. Na české rezidenci pak proběhla jako další akce exkluzivní prezentace bižuterie s využitím modelek.

České firmy z oboru sklářství a bižuterie se prezentovaly v Peru
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Na žádné z akcí nechyběly vzorky, přičemž některé z nich byly vystaveny v jídelním sále hotelu Swissotel, kde paralelně probíhal Festival české gastronomie. Kromě toho CzechTourism Mexiko uspořádal seminář na podporu cestovního ruchu do ČR.

Příprava prezentace probíhala v úzké koordinaci se Svazem výrobců skla a bižuterie. Člen představenstva svazu, jehož sídlo se nachází v srdci českého sklářství, v Jablonci nad Nisou, se akce osobně zúčastnil. V průběhu odborného workshopu se prezentovaly 3 české firmy - Lucid, Beadex a Sebera-Bižuterie. Zastoupeny byly další dvě významné české firmy Fabos a CKV Sklárna Jílek.

Účastníci akcí, místní designeři, architekti, distributoři v oblasti dárkových a dekorativních předmětů a importéři sklářských produktů se mohli díky projektu seznámit s profily a nabídkami celkem 5 českých firem. Představeno bylo celé spektrum kvalitních českých výrobků různých forem a barev, kromě tradičních náhrdelníků, náramků a náušnic též například korálky, kovové komponenty a knoflíky, které mohou sloužit jako polotovary pro domácí výrobu.

Zajímavý je v této souvislosti fakt, že podle statistik zahraničního obchodu za první tři kvartály letošního roku patří perly, imitace perel a drahokamů ze skla mezi 20 největších položek českého exportu do teritoria. Přitom existuje potenciál pro posun ještě více dopředu a pro diverzifikaci českého exportu v prezentovaném sektoru.

„Peru je dlouhodobě stabilní země s rostoucí ekonomikou. Zvlášť ve velkých městech se rozšiřují střední a vyšší příjmové skupiny, a proto zde vidím tržní mezeru pro kvalitní českou bižuterii a tradiční české sklářské výrobky. Jsem rád, že se díky projektu podařilo prezentovat přednosti ČR v této oblasti“, uvedl k projektu velvyslanec ČR v Peru Pavel Bechný.

Peruánští účastníci ocenili možnost zhlédnutí vzorků. Při jejich dopravě do Peru a odbavení v místě poskytl podporu honorární konzulát České republiky v Callao. Spolupořadatelem exkluzivní přehlídky na rezidenci, která proběhla 9. listopadu, byla peruánská módní značka v oblasti textilu z alpaky (lamí vlna) Kuna. Na této zdařilé akci se představila společně peruánská móda a česká bižuterie, což přilákalo velký počet zájemců a hostů. Vhodná kombinace ukázala přednosti obou výrobků, přičemž zejména česká bižuterie, jakožto nový produkt na místním trhu, zaujala kvalitou a pestrostí barev i provedení.

Česká bižuterie je ve spojení s českým sklem zajímavým produktem nejen v oblasti distribuce na místním trhu, ale též jako turistický produkt (možnost návštěv specializovaných muzeí, manufaktur a firemních prodejen). Zejména poté, co peruánským občanům odpadla v minulém roce vízová povinnost pro krátkodobé turistické cesty do ČR, má tato skutečnost rostoucí význam. Uvedený potenciál představil ředitel zahraničního zastoupení CzechTourism Mexiko Petr Lutter, peruánským touroperátorům na odborném semináři, který proběhl 3. listopadu v hotelu Swissotel. Pro příští rok se chystají další návazné akce, které ČR jako destinaci pro cestovní ruch z Peru dále podpoří.

„Obchodní seminář a další aktivity nám umožnily blíže se seznámit s trhem Peru, který považujeme za zajímavý. Uskutečnili jsme jednání s řadou potenciálních partnerů, což vytváří pozitivní předpoklady pro diverzifikaci našeho exportu ve prospěch Latinské Ameriky.“, sdělil k průběhu akce Oto Šefraný, člen představenstva Svazu výrobců skla a bižuterie a jednatel společnosti Lucid.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …