České start-upy dostaly díky Busymanovi už 150 milionů

29.11.2016 17:38

Originální českou start-upovou platformu vybudovali Filip Major a Jan Brody, sehnali investory pro internetové projekty, stroj na recyklaci i luxusního hodináře.

České start-upy dostaly díky Busymanovi už 150 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Busyman je start-upová platforma s nejvyšším počtem realizovaných projektů a nejdelší historií na českém trhu. Jejím principem je propojovat tvůrce s potenciálními investory a pomáhat dotáhnout unikátní nápady vzešlé ze start-upové scény k realizaci. Od roku 2010 již Busyman zprostředkoval investice za více než 150 milionů korun. Počet realizovaných projektů od českých tvůrců start-upů, kteří získali prostředky prostřednictvím této platformy, neustále stoupá. Letos již Busyman získal investory pro 35 projektů. Hlavními protagonisty a partneři platformy jsou Filip Major a Jan Brody.

Zakladatel platformy Filip Major uvádí: „Hlavním důvodem, proč jsem Busyman v roce 2010 založil, byla snaha efektivně propojovat nositele inovativních projektů se soukromými investory. Dnes představuje Busyman.cz integrální databázi, která přesně tento účel plní.“ Jan Brody dodává: „Hlavní přidanou hodnotou naší platformy ale není jen zajištění financí pro projekt s komerčním potenciálem. Zaměřujeme se především na poradenství. Pomáháme zakladatelům start-upů jejich projekty profesionalizovat a dostat je do komerčního stadia.“

Mezi aktuální projekty platformy Busyman patří například Topškolky, což je internetový adresář a unikátní srovnávač zařízení pro předškolní výchovu dětí, na němž rodiče získají přehled o soukromých, státních i církevních zařízeních pro předškolní výchovu, a zároveň mohou tato zařízení sami hodnotit. Dalším silným projektem je portál Fairplayauto, který umožňuje prodej prověřených automobilů mimo bazary s možností vystavit vozy ve virtuálním showroomu. Třetím příkladem úspěšného projektu podpořeného platformou Busyman je FinGood, crowdfundingový projekt zaměřující se na půjčování peněz firmám. Investovat do zajímavých projektů a firem s potenciálem mohou jeho prostřednictvím jak fyzické, tak právnické osoby. Mezi start-upy realizovanými přes Busyman však jsou i neinternetové projekty, například patentovaný stroj na recyklaci minerálních olejů či ruční výroba hodinek známým hodinářem Luďkem Serynem.

„Geneze start-upového projektu trvá několik let. Jsme hrdí na to, že většina námi podpořených projektů roste a má potenciál uspět na svém příslušném trhu,“ dodává Jan Brody.

O platformě Busyman

Busyman.cz (ZDE) založil v roce 2010 Filip Major za účelem efektivního spojení nositelů inovativních projektů s privátními investory. V únoru 2011 se projekt začlenil do nově vzniklé společnosti Genesis Invest s. r. o. a v listopadu se stal partnerem portálu Jan Brody. Dnes je Busyman.cz integrální databáze soukromých investorů a inovativních projektů. Svou činností spojuje perspektivní podnikatelské plány s investory a investicemi. Za dobu své existence již pomohl k realizaci desítkám inovativních projektů a investoři jeho prostřednictvím proinvestovali 150 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…