Česko-německý konzultační den k důchodům se uskuteční v Pasově

18.07.2015 12:39

Ve čtvrtek 23. 7. 2015 v německém Pasově proběhne v pořadí již 19. poradenský den týkající se důchodů a důchodového pojištění. Konzultace je určena především lidem, kteří pracují nebo pracovali v Německu i České republice. Právě oni mají možnost zde získat aktuální informace o důchodovém pojištění v obou státech a o stavu probíhajícího důchodového řízení.

Česko-německý konzultační den k důchodům se uskuteční v Pasově
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

Poradenství budou poskytovat odborníci z České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) a německého nositele důchodového pojištění Deutsche Rentenversicherung (DRV) ve čtvrtek 23. 7. 2015 na adrese: Klinik Passau Kohlbruck, Kohlbruck 5 c, Pasov, a to ve dvou časových blocích: od 9:00 do 12:00 hodin a od 13:00 – 15:00 hodin.

Tým konzultantů bude tvořit vždy český a německý odborník, tlumočení je zajištěno. Klienti mají možnost se na bezplatnou konzultaci předem objednat prostřednictvím e-mailové adresy beratung-passau@drv-bayensued.de nebo telefonicky na telefonním čísle 0851 95614-0. S sebou by si zájemci o konzultaci neměli zapomenout přinést potřebné doklady o pojištění a občanský průkaz nebo cestovní pas.

Zájemci o konzultaci získají informace týkající se podmínek nároků na důchod, dob pojištění, důchodového věku i postupu při uplatňování žádostí o důchod. Vzhledem k tomu, že o česko-německé poradenské dny k důchodům je tradičně velký zájem, budou mít v tomto roce zájemci z České republiky a z Německa možnost získat informace k důchodovému pojištění v obou státech ještě 13. a 14. října v Praze. Bližší informace k těmto podzimním poradenským dnům budou včas zveřejněny na webových stránkách ČSSZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…