Česko-slovenská Noc s Andersenem na Rádiu Junior a ČRo Dvojce

03.04.2014 20:40

V pátek 4. dubna odvysílají Rádio Junior a Český rozhlas Dvojka od 19.00 do 24.00 hodin unikátní pětihodinové vysílání, kterým se připojí k významné celosvětové akci Noc s Andersenem. Rozšíří tak samotnou účast Českého rozhlasu, který je jednou z mnoha institucí, ve které děti prožijí pohádkově dobrodružnou noc.

Česko-slovenská Noc s Andersenem na Rádiu Junior a ČRo Dvojce
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V každé vysílací hodině se mohou malí i velcí posluchači těšit na zajímavého hosta, velkou literární soutěž, pohádkový kvíz, písničky, říkanky, pohádku i „telefonní setkání“ s některou z knihoven, ve které děti budou trávit svou Noc s Andersenem. Dozví se tak, jak noc prožívají v jiných městech po celé České republice i jaký program pro ně byl připraven.

V duchu odkazu Hanse Christiana Andersena na sebe zároveň jednotlivé části večera navazují tak, aby „kopírovaly život“ knihy od myšlenky jejího zrodu až na knižní pulty. A kdo tedy navštíví naše vysílání?

Od 19.00 do 21.00 hodin to bude herečka Bára Hrzánová, od 21.00 spisovatel Pavel Brycz, po desáté hodině ilustrátor VHRSTI a na závěrečnou hodinu vysílání od 23.00 hodin přijde redaktorka Nakladatelství Mladá Fronta Lucie Šavlíková.

Noc Český rozhlas pojal jako Česko-slovenskou, a proto se nezapomeneme zeptat ani dětí ze Slovenska, jak prožívají Noc s Andersenem právě u nich. Dvacetiminutovka společného vysílání Českého a Slovenského rozhlasu začne přesně ve 20 hodin a 20 minut.

Role průvodců celým večerem se ujmou moderátoři Rádia Junior Magdalena Šorelová a Petr Vacek.

„Na vysílání se moc těším. Program plný dobré pohody a radosti jsme připravili pro všechny, kdo nemají možnost prožít Noc s Andersenem mimo domov. Ať už proto, že jsou například nemocní, nebo že nemají ve své blízkosti knihovnu, dům dětí, klub nebo školu, které se do projektu zapojily. Budeme s nimi tedy prostřednictvím rádia a přeneseme pohádkovou atmosféru přímo k nim,“ doplnila moderátorka a autorka pořadu Magdalena Šorelová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…