Česko vybírá nejlepší DestinaCZi 2014

23.06.2014 8:09

Po loňském úspěchu soutěže o nejlepší turistické atraktivity Česka se agentura CzechTourism rozhodla navázat jejím druhým ročníkem. Hlasovat a rozhodovat o tom, která z turisticky lákavých míst jsou ta nejlepší, bude moci široká veřejnost až do konce letních prázdnin.

Česko vybírá nejlepší DestinaCZi 2014
Foto: CzechTourism
Popisek: CzechTourism

Nejkrásnější místa v Česku letos opět zabojují o vítězství v soutěži DestinaCZe 2014, pořádané agenturou CzechTourism. „V letošním ročníku jsme se rozhodli směřovat dobu hlasování o nejlepší turistické atraktivity Česka na období letní turistické sezóny. Věříme, že tak veřejnost přimějeme hlasovat nejen podle prezentací na internetu, ale i na základě osobní návštěvy vytipovaných míst,“ říká ředitel agentury CzechTourism Rostislav Vondruška.

V oblíbené soutěži může hlasovat kdokoliv, a to na webové stránce www.destinacze2014.cz. Stačí se jen zaregistrovat a rozdělit deset hlasů. Je přitom na každém hlasujícím, zda podpoří deset různých finalistů, nebo zda všechny hlasy přidělí jen jedinému z nich.

Hlasovat lze v pěti kategoriích, v nichž je vždy pět finalistů, které vybrala odborná porota na základě nominací zaslaných regionálními zástupci.

Kategorie Fénix představuje objekty, které byly „vzkříšeny z popela“ a nyní patří mezi vyhledávané turistické atraktivity. Pro letošní rok jimi jsou: Chrám chmele a piva v Žatci, Multifunkční aula GONG a U6 – Malý svět techniky v Dolních Vítkovicích, Centrum sklářského umění - Huť František v Sázavě, Baťův kanál s jedinečnými technickými památkami a Windischgrätzova jízdárna ve Světcích u Tachova.

Magická místa jsou zařazena do kategorie Genius loci, ve které soutěží: Modlivý důl ve Svojkově, klášter Kladruby, nedostavěný gotický chrám Panny Marie v Panenském Týnci, Bezděz a pražská Staronová synagoga spolu se Starým židovským hřbitovem.

Vyznavače nevšedních zážitků bude zajímat kategorie Trendy destinace. O co největší počet hlasů v ní zabojuje Olomouc, Plzeňsko, Polabí, Pálava a geopark GeoLoci.

Rodiče s dětmi se jistě zaměří na kategorii Zážitek na 1000 % pro celou rodinu. Zábavu i poučení naleznou v unikátní Kovozoo ve Starém Městě u Uherského Hradiště, zážitkovém parku Zeměráj u obce Kovářov nedaleko přehrady Orlík, Archeoskanzenu Modrá, přibližujícím dobu dávné Velké Moravy, Aqualandu Moravia na severním okraji vodní nádrže Nové Mlýny, anebo v pohádkové říši  Fábula v Kamenici nad Lipou.

Kdo si potrpí na kvalitu zákaznického servisu, ten by měl nahlédnout do kategorie Cítit se jako doma. V té se hlasuje pro ekopenzion Centrum Veronica Hostětín v oblasti Bílých Karpat, hotel Jítrava ve stejnojmenné obci v Lužických horách, penzion Jáňův dvůr na jižní Moravě, mlýn U vodníka Slámy v Háji ve Slezsku a Hamerskou krčmu Jonáš ve Svobodných Hamrech.

DestinaCZe 2014 ovšem neodměňuje jen výše uvedené finalisty. Každý den je pro hlasujícího, který se na webové stránce soutěže zaregistruje nejdříve, připravena reprezentativní publikace Česko – země příběhů nebo balíček propagačních předmětů pořadatele soutěže. Hlavní cenou je voucher na nezapomenutelný pobyt v ubytovacím zařízení, které letos zvítězí v kategorii Cítit se jako doma.

Soutěž DestinaCZe 2014 je realizována v rámci kampaně na podporu domácího cestovního ruchu Česko – země příběhů, která láká k víkendovému i prázdninovému poznávání naší země. Příběhy z nejrůznějších koutů České republiky spolu s tipy na výlet naleznete na www.ceskozemepribehu.cz.

Více informací o samotné soutěži a jednotlivých finalistech najdete na www.destinacze2014.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…