Českobudějovická nemocnice: Pacienti se mohou zasytit polévkou k večeři

09.06.2016 14:39

Významný posun v nabídce pokrmů pro své pacienty má za sebou českobudějovická nemocnice. Zejména dlouhodobě ležícím pacientům nabízí k večeři teplé polévky. Zpestření nabídky pokrmů si pacienti velmi pochvalují.

Českobudějovická nemocnice: Pacienti se mohou zasytit polévkou k večeři
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„V únoru jsme začali vydávat polévky k večeři pro pacienty na 1. oddělení následné péče. Vzhledem k pozitivní reakci jsme začali vydávat polévky i na další oddělení – na 2. oddělení následné péče a na oddělení onkologické,“ uvedl Zdeněk Marcín, vedoucí úseku obslužných činností Nemocnice České Budějovice, a. s.

Polévky podávané k večeři jsou vydatnější než ty k obědu. „Z nutričního hlediska jsou výživnější, mají větší podíl masa, brambor, kapání i zeleniny. Pacienti si mohou dopřát například bramboračku, gulášovou, frankfurtskou a další husté polévky. Nemocní si polévky velice chválí, množství je dostatečné, chuťově vyhovují,“ řekl Antonín Vorel, vedoucí stravovacích služeb Nemocnice České Budějovice, a. s.

„Pacienti jsou s polévkami k večeři spokojeni. Není vysloveně žádná polévka, kterou by nechtěli. Starší pacienti se jí lépe zasytí, než například jogurtem či sýrem, řada z nich je na polévky zvyklá již z domova. Muži si často vezmou polévku a později povečeří i balíček se studenou stravou,“ řekl Antonín Vorel.

„Na polévky k večeři slyšíme od pacientů samou chválu. Od personálu vím, že málokdy zůstává nějaký zbytek. Pacienti si pochvalují teplé jídlo večer, chuťově jsou prý výborné a často si chtějí přidávat. Naši pacienti jsou velice spokojeni,“ uvedla vrchní sestra 2. oddělení následné péče českobudějovické nemocnice Renata Šindelářová. „Pro onkologické pacienty se večeřové polévky také osvědčily, je o ně dost velký zájem,“ doplnila Eva Wertigová, vrchní sestra onkologického oddělení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…