Českobudějovické maminky budou mít v porodnici k dispozici svačinový pult

18.02.2016 16:53

Matky a budoucí rodičky, ležící v nedávno otevřené nové porodnici v Českých Budějovicích, budou mít k dispozici svačinový pult s občerstvením mezi hlavními jídly. Českobudějovická nemocnice se tak postará o komplexní výživu rodiček.

Českobudějovické maminky budou mít v porodnici k dispozici svačinový pult
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„Zajištěním občerstvení pro matky na šestinedělí a rizikovém těhotenství chceme vyhovět požadavku samotných maminek. Nemocnice tak zajistí komplexní výživu pro ženy, které ji v období těhotenství a kojení potřebují nejvíce,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a. s., MUDr. Břetislav Shon.

Svačiny začnou ženy dostávat od března. „Do jídelny umístíme užší stůl a polici, na které bude menší chladicí box s několika miskami. V nich budou naservírované müsli, kukuřičné lupínky,bílý jogurt, směs oříšků a sušeného ovoce, kompotované ovoce. To vše si budou moci rodičky odebrat do salátových misek. Na stanici rizikového těhotenství budou mít k dispozici i zeleninový salát, který budeme v průběhu týdne připravovat ve více variantách,“ sdělila manažerka spokojenosti Nemocnice České Budějovice, a. s., Bc. Iva Nováková, MBA.

Iniciativu nemocnice na obohacení stravy pro rodičky vítá i Jihočeský kraj – zřizovatel tohoto největšího krajského zdravotnického zařízení na jihu Čech. „Naše největší krajská nemocnice se k pacientům chová jako ke klientům a zajišťuje pro ně zdarma služby, které poskytují běžně spíše na soukromých klinikách. Svačiny pro matky jsou dalším krokem, který dokresluje, jak dobrou péči, a nejen lékařskou, u nás pacienti mají,“ řekla náměstkyně jihočeského hejtmana Mgr. Ivana Stráská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…