Českobudějovickou MHD čekají změny v dopravě

03.01.2015 20:48

S ohledem na prodloužení uzavírky Plavské ulice je s platností od pondělí 5. 1. 2015 zaveden provoz dočasné autobusové linky 30. Účelem této linky je zlepšení obsluhy severní části Plavské ulice a zajištění přímého spojení Nového Roudného s Lidickou třídou.

Českobudějovickou MHD čekají změny v dopravě
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Linka 30 bude vedena v polookružní trase přes zastávky Nové Roudné (přesunuta na severní okraj Nového Roudného) - Vítězslava Nováka - U Jižní zastávky - Samson - Poliklinika Jih - U Soudu - U Zimního stadionu - KOH-I-NOOR - Poliklinika Jih - U Jižní zastávky - Vítězslava Nováka - Nové Roudné. Provoz bude zajištěn pouze v pracovních dnech.

Předpokládaná doba trvání provozu linky č. 30 je od 5. 1. 2015 do ukončení stavby (konec dubna 2015). Na lince platí běžný tarif jízdného.

Z důvodu rekonstrukce komunikace a inženýrských sítí došlo k úplné uzavírce Plavské ulice v Novém Roudném. Od pondělí 23. 6. 2014 jsou proto všechny spoje linky 10 odkloněny Novohradskou ulicí a zaveden objížďkový jízdní řád.

Pro zajištění bezpečné dopravy dětí do spádových základních škol Grünwaldova a Matice Školské budou ve dnech školního vyučování zřízeny speciální přímé školní spoje z Nového Roudného, Roudného a Vidova do zastávek "Poliklinika Jih" a "Grünwaldova".

Vzhledem k tomu, že při jízdách mezi tarifní zónou 1 a zastávkou "Nové Roudné - rozcestí" je objízdná trasa vedena přes tarifní zónu 2, jsou cestujícím v této relaci při přepravní kontrole akceptovány časové předplatní jízdenky s kuponem pro tarifní zónu 1.

Velice se omlouváme za případné komplikace a prosíme o pochopení tohoto dočasného opatření vyvolaného výše uvedenou rozsáhlou stavbou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…