Český červený kříž: Ukrajina - naše pomoc pokračuje

19.03.2022 8:41 | Tisková zpráva

Český červený kříž od 24. února 2022, kdy ozbrojený konflikt vstoupil do nové, intenzivní fáze, zintenzivňuje svou pomoc obětem války na Ukrajině.

Český červený kříž: Ukrajina - naše pomoc pokračuje
Foto: ČČK
Popisek: Český červený kříž - logo

Již uběhl třetí týden války. Za toto období jsme již osmkrát na Ukrajině předali pomoc. Stále má stejný a cílený charakter – zlepšujeme dostupnost zdravotní péče, zejména v bojem ohrožených oblastech Ukrajiny tím, že posilujeme zdravotnické týmy Ukrajinského červeného kříže – dodali jsme již přes 40 tun převážně zdravotnického materiálu a léčiv. Jedná se kromě již známých traumasetů, obvazového materiálu, chirurgického materiálu a nástrojů, setů pro popáleninovou medicínu, také o ochranné pomůcky (přilby a vesty), navigační zařízení i samolepící a magnetické ochranné znaky Červeného kříže pro zvýšení ochrany zdravotníků v místech bojů. K již dodaným 11 ambulancím přibylo pět dalších sanitek, které 10. března již vyrazily do terénu.

Ukrajinský červený kříž poskytuje v souladu se Základními principy ČK&ČP pomoc všem raněným a nemocným bez ohledu na jejich příslušnost národnostní, jazykovou či jinou.

Včera byla na Ukrajinu dodána zásilka léčiva pro zastavení poporodního krvácení, které je u stresovaných rodiček bohužel frekventní – pomůže 10.000 porodům – ani válka nezastaví nový život!

Anketa

Vede si Petr Fiala ve funkci premiéra dobře?

4%
95%
hlasovalo: 69688 lidí

Do pomoci lidem postiženým válkou na Ukrajině se zapojujeme i v ČR – aktuálně je do ní zapojeno 664 našich dobrovolníků a zaměstnanců, převážně se jedná o činnost v rámci Asistenčních center pomoci Ukrajině a další formy pomoci od psychosociální pro ubytování. Pomohli jsme již více než 20 tisícům běženců…

Připomínáme pravidla pro používání znaku Červeného kříže – jeho nadužívání může zavinit zranění i smrt našich kolegů… (více o používání znaku ČK ZDE)
Pomoc Českého červeného kříže je financována podporou Ministerstva zahraničních věcí, MEDEVACu, z prostředků sbírky na Fondu humanity ČČK, z darů jednotlivců a institucí.

Na Fondu humanity ČČK koná Český červený kříž veřejnou finanční sbírku pro pomoc na Ukrajině:
č.ú. 333999/2700, v.s. 1502

QR

Rozhraní pro platbu on-line je dostupné ZDE

Za příspěvky děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

19:02 Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

Sloučení výpovědních důvodů v případě ztráty zdravotní způsobilosti do jedné kategorie, které přines…