Český ekosystém integrované zdravotně-sociální péče zajistí lepší péči o klienty s využitím moderních technologií

13.04.2016 7:35

Ve středu 4. května 2016 se v Národní technické knihovně v Praze uskuteční první setkání Českého ekosystému integrované zdravotně-sociální péče (ČEIP), které pořádá České vysoké učení technické v Praze, koordinátor ČEIP. Jeho cílem je seznámit účastníky s hlavními myšlenkami ekosystému, který se věnuje zavádění procesních i technologických inovací v poskytování zdravotní a sociální péče.

Český ekosystém integrované zdravotně-sociální péče zajistí lepší péči o klienty s využitím moderních technologií
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Akce má v úmyslu ukázat, jak podobné projekty fungují ve světě a jak současný stav vnímají vybraní aktéři systému v České republice. Účastníci budou mít možnost diskutovat roli ekosystému a definovat klíčová témata, kterými by se měl ekosystém zabývat. Na květnové setkání je možné se přihlásit na stránkách eventbrite.com pod názvem akce Český ekosystém integrované zdravotně-sociální péče.

ČEIP má ambici navázat na stávající aktivity a posilnit spolupráci institucí i jednotlivců v oblasti poskytování zdravotní a zdravotně-sociální péče.  „Chybí nám jedno místo, kde si můžeme vyměňovat názory, vytvářet společný jazyk, sdílet zkušenosti a navrhovat řešení, která budeme společně prosazovat. Proto jsme iniciovali vznik tohoto ekosystému,“ říká Tomáš Vácha, člen pracovní skupiny ČEIP. A proč to všechno? „Na konci naší snahy má být spokojený klient, tedy člověk, který má dobrou zkušenost s úrovní poskytování zdravotní či sociální péče. Ta je propojená a využívá moderních prostředků a technologií,“ dodává Vácha.

ČEIP je členem rostoucí mezinárodní platformy European Connected Health Alliance, která v současné době sdružuje 25 národních ekosystémů ze Severní Ameriky, Evropy a Číny.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…