Český rozhlas České Budějovice hostí krajské kolo jubilejního 50. ročníku festivalu Porta

03.03.2016 11:19

Jihočeské finále jubilejního 50. ročníku festivalu Porta se opět uskuteční v Českém rozhlase České Budějovice. Porta tradičně probíhá nejprve v regionálních kolech, ti nejlepší v soutěži postoupí na finále české Porty v Řevnicích. Přehlídka kapel začíná ve Studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice v sobotu 12. března ve 14 hodin.

Český rozhlas České Budějovice hostí krajské kolo jubilejního 50. ročníku festivalu Porta
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Do soutěžního regionálního kola Porty v Českém rozhlase České Budějovice se přihlásilo celkem 19 kapel z celého Jihočeského kraje – například z Šestajovic, Bechyně, Českých Budějovic, Chlumu u Třeboně, Tábora, Týna nad Vltavou, Jindřichova Hradce, Českého Krumlova, Protivína nebo Strakonic.

Jak zdůrazňuje předsedkyně sdružení Porta Anna Roytová, loňský návrat regionálního kola do Českých Budějovic vydařil: „I letos se bude jihočeská Porta konat opět v prostorách Českého rozhlasu České Budějovice. Porota vybere dva soutěžící, kteří budou reprezentovat kraj v interpretačním finále a dva autory, kteří se zúčastní finále autorské soutěže. Doufám, že se nám podaří připravit pro soutěžící důstojné prostředí a pohodovou atmosféru při jejich vystoupení.“

Jihočeská porota bude přímo hvězdná, zasednou v ní osobnosti folkové hudby Pavlína Jíšová, Jirka Mach, Tomáš Berka, Jirka Weisser a Zdenek Schwager. Speciálním hostem letošního ročníku jihočeského kola jubilejní 50. Porty bude zpívající právník Ivo Jahelka. Na závěr zahrají i všichni porotci.

Podrobné informace o jihočeském kole festivalu Porta pravidelně uslyšíte ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice. Naladit si jej můžete na frekvencích 106,4 MHz pro jižní Čechy, 103,9 MHz pro Táborsko, 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko anebo na internetu budejovice.rozhlas.cz.

Další informace i mnoho praktických tipů je k dispozici na webových stránkách budejovice.rozhlas.cz a na facebook.com/cbrozhlas.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…