Český rozhlas České Budějovice má v sobotu studio na Kleti

11.06.2015 7:33

Český rozhlas České Budějovice odvysílá v sobotu 13. června v přímém přenosu hodinu programu přímo z vrcholu Kleti v Blanském lese. Studio se bude nacházet nedaleko vysílače, odkud se šíří signál stanice na frekvenci 106,4 FM do celých jižních Čech.

Český rozhlas České Budějovice má v sobotu studio na Kleti
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Speciální program v čase mezi 12. a 13. hodinou připomene hned tři letošní výročí - 70 let od zahájení vysílání Českého rozhlasu v jižních Čechách, 90 let od otevření chaty na Kleti a 190 let od otevření rozhledny. Pozvání do živého vysílání přijali zajímaví hosté, mezi nimi předseda jihočeských turistů Jiří Franc, astronom Miloš Tichý nebo majitel chaty s rozhlednou Ladislav Faktor.

Na vrcholu Kleti je už od 10 hodin připraven doprovodný program: vystoupení folklorního souboru Mladá dudácká muzika ze Strakonic, možnost návštěvy rozhledny a hvězdárny, vyhodnocení nejmladšího a nejstaršího účastníka. Odměnou za výstup je pamětní turistické razítko a pohlednice.

Český rozhlas České Budějovice zároveň také spolupořádá Výstup na Kleť společně s jihočeským Klubem českých turistů. Vydat se můžete pěšky i na kole po značených pěších trasách a cyklotrasách z Českých Budějovic, Holubova, Plešovic, Chvalšin, Zlaté Koruny a Českého Krumlova. Pro návštěvu Kletě lze též použít lanovku Holubov – Kleť.

Letošní 70. výročí České rozhlasu České Budějovice je námětem pro ukrytou schránku - kešku v oblíbené turistické hře geocaching. Keška na vás čeká také poblíž vysílače Kleť, má číslo GC5TFFW a je umístěna nedaleko u mrazových srubů blízko vysílače. Úspěšné lovce schránka odmění dárkovými předměty. http://jdem.cz/bseam3

Doporučené trasy:

Č. Budějovice, konečná MHD Máj – Kleť 25km po zelené turistické značce (TZ)

přes Holubov, žst. – Kleť po zelené TZ

Plešovice žst. – Kleť po žluté TZ 6km

Chvalšiny – Kleť po červené TZ 8,5km

Zlatá Koruna žst. – Kleť po červené TZ 8km

Český Krumlov – Kleť po zelené TZ 8km

Další informace i mnoho praktických tipů je k dispozici na webových stránkách budejovice.rozhlas.cz a na facebook.com/cbrozhlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…